aslında bayramda kayınvalidem için hazırlamıştım bu tatlıyı ama vakit bulup bir türlü bloga ekleyemedim. davet sofraları içinde şık ve pratik bir tatlı. porsiyonluk olması da ayrı bir güzelliği...
aman sakın tereyağını eksik koymayın tadı değişebiliyor, benden söylemesi;)
MALZEMELER
1000gr kadayıf
250 gr tereyağı+1 çay bardağı ayçiçek2 su bardağı dövülmüş ceviz
ŞERBET
6 su bardağı şeker
6 su bardağı su
2 kaşık limon suyu
Bir kapta şeker, su, limon suyu kaynatılır ve soğumaya
bırakılır.Kadayıf geniş bir kaba alınır,üzerine eritilmiş tereyağ ılık olarak
dökülür.Yağlı kadayıf iyice ovalanır ve iyice didiklenir.Ağzı yayvan bir Türk
kahvesi fincanına,kadayıftan bir parça konularak parmakla sıkıştırılır.Üzerine
bir miktar ceviz içi konulur.Tekrar kadayıf konularak iyice
sıkıştırılır.Hazırlanan kadayıflar,yağlanmış tepsiye ters çevrilerek aralıksız
olarak dizilir.
Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra kadayıfların üzerine soğuyan şerbet gezdirilir. Şerbeti çektikten sonraüzerine kırılmış ceviz serpip servis edebilirsiniz.
Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra kadayıfların üzerine soğuyan şerbet gezdirilir. Şerbeti çektikten sonraüzerine kırılmış ceviz serpip servis edebilirsiniz.
2 yorum:
ellerine sağlık canım...
enfes görünüyor...
Eriştede tatlıda nefis görünüyor
Ellerine sağlık
Sevgiler
Yorum Gönder