21 Kasım 2012 Çarşamba

fincanda cevizli tel kadayıf


aslında bayramda kayınvalidem için hazırlamıştım bu tatlıyı ama vakit bulup bir türlü bloga ekleyemedim. davet sofraları içinde şık ve pratik bir tatlı. porsiyonluk olması da ayrı bir güzelliği...
aman sakın tereyağını eksik koymayın tadı değişebiliyor, benden söylemesi;)


MALZEMELER

1000gr kadayıf
250 gr tereyağı+1 çay bardağı ayçiçek
2 su bardağı dövülmüş ceviz

ŞERBET

6 su bardağı şeker
6 su bardağı su
2 kaşık limon suyu



Bir kapta şeker, su, limon suyu kaynatılır ve soğumaya bırakılır.Kadayıf geniş bir kaba alınır,üzerine eritilmiş tereyağ ılık olarak dökülür.Yağlı kadayıf iyice ovalanır ve iyice didiklenir.Ağzı yayvan bir Türk kahvesi fincanına,kadayıftan bir parça konularak parmakla sıkıştırılır.Üzerine bir miktar ceviz içi konulur.Tekrar kadayıf konularak iyice sıkıştırılır.Hazırlanan kadayıflar,yağlanmış tepsiye ters çevrilerek aralıksız olarak dizilir.

Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra kadayıfların üzerine soğuyan şerbet gezdirilir. Şerbeti çektikten sonraüzerine kırılmış ceviz serpip servis edebilirsiniz.

2 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

ellerine sağlık canım...
enfes görünüyor...

nilay dedi ki...

Eriştede tatlıda nefis görünüyor
Ellerine sağlık
Sevgiler