bugur köftesi tarifini daha önceki yayınlarımda vermiştim. sizlerle hasta olduğum bir gün evde kalıp izlediğim kanal d deki mutfağım programındaki bir tarifi vermek istiyorum. açıkçası benimkisi çok da başarılı olmadı:( kuzu eti yerine dana eti kullandım, biraz zor piştiler.
Aydın'ın yöresel tatlarından Kuzu Etli Terbiyeli Enginar'ın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:13 adet enginar çanağı
1 kg kuşbaşı kuzu eti
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1 limon
Tane karabiber
Yapılışı:Kararmamaları için limonlu suda bekletilen enginar çanakları süzülür ve tencereye dizilir. Üzerini çıkmayacak kadar sıcak su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar haşlanır.1 kg kuşbalı et kendi yağında suyunu çekene kadar kavrulur. 1 demet dereotu inceince kıyılır, 1 demet taze soğan ince ince doğranır. Taze soğanın yeşil saplı kısmından ve dereorundan yemeği süslemek için biraz ayrılır.Suyunu çeken ete 1 çay bardağı zeytinyağı ile birlikte doğranan taze soğanlar eklenir. Taze soğanla birlikte sotelenen ete dereotu ve tane karabiber ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilir. Enginar çanaklarının içine sotelenen et yerleştirilir. Tencereye yemeğin üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edilerek pişmeye bırakılır.Terbiyesi için 1 yumurtanın sarısı limon suyu ile iyice çırpılır ve yemeğe ilave edilir. Yemek terbiyesi ile fazla kaynatılmaz, ocağın altı kapatılır.
Kuzu Etli Terbiyeli Enginar servise hazırdır.
1 kg kuşbaşı kuzu eti
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1 limon
Tane karabiber
Yapılışı:Kararmamaları için limonlu suda bekletilen enginar çanakları süzülür ve tencereye dizilir. Üzerini çıkmayacak kadar sıcak su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar haşlanır.1 kg kuşbalı et kendi yağında suyunu çekene kadar kavrulur. 1 demet dereotu inceince kıyılır, 1 demet taze soğan ince ince doğranır. Taze soğanın yeşil saplı kısmından ve dereorundan yemeği süslemek için biraz ayrılır.Suyunu çeken ete 1 çay bardağı zeytinyağı ile birlikte doğranan taze soğanlar eklenir. Taze soğanla birlikte sotelenen ete dereotu ve tane karabiber ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilir. Enginar çanaklarının içine sotelenen et yerleştirilir. Tencereye yemeğin üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edilerek pişmeye bırakılır.Terbiyesi için 1 yumurtanın sarısı limon suyu ile iyice çırpılır ve yemeğe ilave edilir. Yemek terbiyesi ile fazla kaynatılmaz, ocağın altı kapatılır.
Kuzu Etli Terbiyeli Enginar servise hazırdır.
oku: http://www.kanald.com.tr/Mutfagim/Haberler/Kuzu-Etli-Terbiyeli-Enginar-tarifi/31485.aspx#ixzz1wX3PfssP
5 yorum:
LEZZETLİ VİTAMİNLİ DAHA NE İSTERİZ...
Enginarlı olan tüm tarifleri denerim.Ellerine sağlık.Sevgiler:)
etli ilk defa gördüm. ellerine sağlık. Bende bloğuma bekliyorum.
Görüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com
süper görünüyor canım...
ellerine sağlık...
kocaman sevgiler...
Çok gözel. Bende bloguma beklerim.
Yorum Gönder