1 Haziran 2012 Cuma

etli enginar çanağı




bugur köftesi tarifini daha önceki yayınlarımda vermiştim. sizlerle hasta olduğum bir gün evde kalıp izlediğim kanal d deki mutfağım programındaki bir tarifi vermek istiyorum. açıkçası benimkisi çok da başarılı olmadı:( kuzu eti yerine dana eti kullandım, biraz zor piştiler.

Aydın'ın yöresel tatlarından Kuzu Etli Terbiyeli Enginar'ın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:13 adet enginar çanağı
1 kg kuşbaşı kuzu eti
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1 limon
Tane karabiber

Yapılışı:Kararmamaları için limonlu suda bekletilen enginar çanakları süzülür ve tencereye dizilir. Üzerini çıkmayacak kadar sıcak su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar haşlanır.1 kg kuşbalı et kendi yağında suyunu çekene kadar kavrulur. 1 demet dereotu inceince kıyılır, 1 demet taze soğan ince ince doğranır. Taze soğanın yeşil saplı kısmından ve dereorundan yemeği süslemek için biraz ayrılır.Suyunu  çeken ete 1 çay bardağı zeytinyağı ile birlikte doğranan taze soğanlar eklenir. Taze soğanla birlikte sotelenen ete dereotu ve tane karabiber ve 1 çay kaşığı tuz ilave edilir. Enginar çanaklarının içine sotelenen et yerleştirilir. Tencereye yemeğin üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edilerek pişmeye bırakılır.Terbiyesi için 1 yumurtanın sarısı limon suyu ile iyice çırpılır ve yemeğe ilave edilir. Yemek terbiyesi ile fazla kaynatılmaz, ocağın altı kapatılır.

Kuzu Etli Terbiyeli Enginar servise hazırdır.

oku: http://www.kanald.com.tr/Mutfagim/Haberler/Kuzu-Etli-Terbiyeli-Enginar-tarifi/31485.aspx#ixzz1wX3PfssP

5 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

LEZZETLİ VİTAMİNLİ DAHA NE İSTERİZ...

pembe kekik dedi ki...

Enginarlı olan tüm tarifleri denerim.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

Follow_me dedi ki...

etli ilk defa gördüm. ellerine sağlık. Bende bloğuma bekliyorum.

Görüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com

Gurme Şirine dedi ki...

süper görünüyor canım...
ellerine sağlık...
kocaman sevgiler...

Aynur Yusif dedi ki...

Çok gözel. Bende bloguma beklerim.