15 Haziran 2012 Cuma

balkonda tek başına kahvaltı:( ve kivi reçeli

geçen pazar eşim şantiyede olduğu için tek başıma kahvaltı yapmak zorunda kaldım, pek de keyifli değildi benim için... kendimi fotoğraf çekmeye vurdum, çoktandır görüntülemek istediğim balkon çiçeklerimi ve minik organik bahçemi sizlere sunmak istedim....





kivi reçeli
bu ikinci reçel denemem, ilkini bloglarda bahsi geçen 21dkda çilek reçekli tarifinde denemiştim. bunda da kısmen o tarife yakın bir yol izledim, çok tatlı olmaması için şeker oranını az tuttum, mayhoşluğu kaybolmaden çok şirin yemyeşil kivi reçellerim oldu...bundan tart yapmak da güzel olur kışın daha fazla miktarda yapmak istiyorum bu reçelden...
hiç su koymadan 6-7 adet kiviyi soyup doğradım, şeker ve bir tatlı kaşığı tereyağı ilavesi ile pişirdim. sonra kıvamı gelmeye başlayınca birkaç limonsuyu damlattım ve soğumaya bıraktım. çok basit bir tarif denemelisiniz bence kokusunu da koruyor bu arada...


nikah şekeri olarak dağıttığımız minik fide renkli çiçeklerimiz bu 1,5 yılda nasıl da büyüdüler...
çok su da istemiyor, benim gibi unutkan hatunlara göre bir çiçek türü, sıcaktan da etkilenmiyor pek...

fesleğenlerim.... cherry domateslerim.... biberim.... veee cam güzelim (sevgili gülercim getirmiş, geçen akşam yemeğe gelirken, severek baş köşeye aldım onu da pembiş saksısı ile...




8 yorum:

delimine dedi ki...

kiviyi ağzımı burduğu için yiyemeyen bir kimse olarak, reçelinin olabileceğini ve belki o zaman ağız burmayacağını fark ettim sayenizde:) hoş sanki her şeyi illa yicez diye bi şey yok, kivi de eksik kalsın denilebilir...

Gurme Şirine dedi ki...

oooh balkon keyfi başka olur...
kivi reçeli harika görünüyor canım ellerine sağlık...
kocaman sevgiler...

BİRİNCİSİN dedi ki...

Kivi reçeli daha önce hiç yapmadım ve yemedim.Ellerinize sağlık,güzel görünüyor reçeliniz..Kiviyi severim,benimde içimde reçelini yapma isteği uyandı:)Sevgilerimle:)

Sevil Aslan dedi ki...

reçel pek sevemeyen biri olarak kivi reçelini bende yedim ve çok beğendim..ellerine sağlık:)kendi yetiştirdiğin sağlıklı ürünleri yemekte ne keyif vericidir:))

pembe kekik dedi ki...

Kivi reçelini henüz yapmadım.Ellerine sağlık sevgiler.Balkona bayıldımmmm:)

gUnLuGuM-gOkCe dedi ki...

yorum yapan sevgili arkadaşlarım beni yorumlarınızdan esirgemediğiniz için çok teşekkürler kivi reçeli çok ilginç ve orjinal bir tat oldu bizim için, denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. ben de bloglarda dolaşırken gördüm ama o tarifi uygulamadım birebir doğaçlama yaptım birazcık... balkonumuz cidden güzel... evimizin en sevdiğim yerlerinden biri, ama bir de her depremde dehşet sallanması olmasa...

Begonvilli Ev dedi ki...

Ne hoş bir blog. Kivi reçeli de denemeye değer doğrusu. Sevgiler, selamlar..

MAZES dedi ki...

aaaaa,kivi reçeli ben de yaptım,her şeyden reçel olur da kividen olmaz mı diyerek yola çıktım,ellerine sağılık.