19 Haziran 2012 Salı

balık menüsü


balığı kızartma olarak tüketmek pek tercihim değildir ama zaman kısıtımız olduğu için hem de değişiklik olsun diye çipuramızı kızartalım dedik. tabi yağ çekmemesi için de mısır unu ve mısır nişastası karışımına buluyoruz ve içine birkaç yaprak defne yerleştiriyoruz. bol yağda kızartıp servis ediyoruz.


tabi bu balığın yanına en çok yakışan iki salatadan biri bol ekşili deniz börülcesi



diğeri de soğanlı roka salatası...önceden doğranıp soğuk suda bekletilip buzluğa atılarak acısı çıkarılmış soğanlarımızı iri doğranmış rokalarımızla karıştırıp bol sumak, zeytinyağı ve limon ekleyerek servis ediyoruz.

3 yorum:

Sevil Aslan dedi ki...

balık menün harika görünüyor canım ellerine sağlık..:)

Noblesse dedi ki...

yağda kızarmış balığı da severim ben, ellerine sağlık yanında rokasıyla pek nefis görünüyor.

mehtap dedi ki...

tam İzmir sofrası olmuş.Eline sağlık.Tanıdığıma memnun oldum ,takipteyim..Sevgiler Gökçecim.