2 demet semizi iyice yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra iri iri doğruyoruz. ince doğranmış 1 kuru soğan ve bir tatlı kaşığı biber salçası ve zeytinyağı ile biraz kavuruyoruz. sonra üzerine tel şehriyeli bulguru, tuz ve karabiberi ilave edip, 1,5 çay bardağı kaynamış suyu döküp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. sonra yoğurt ile servis ediyoruz. yağ oranı düşük besleyici bir bahar yemeği olarak afiyetle yiyoruz.
3 yorum:
Semizotu salatası yerken bu yorumu yazıyorum:))hiç yemek olarak denemedim aslında..ellerine sağlık
tavsiye ederim, yemek olarak da çok güzel... semizin her haline bayılırıyorum...
Bencede cok lezetli,salatasinida yemeginide cok severim,ellerinize saglik
Yorum Gönder