18 Nisan 2012 Çarşamba

bulgurlu zeytinyağlı semiz


2 demet semizi iyice yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra iri iri doğruyoruz. ince doğranmış 1 kuru soğan ve bir tatlı kaşığı biber salçası ve zeytinyağı ile biraz kavuruyoruz. sonra üzerine tel şehriyeli bulguru, tuz ve karabiberi ilave edip, 1,5 çay bardağı kaynamış suyu döküp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. sonra yoğurt ile servis ediyoruz. yağ oranı düşük besleyici bir bahar yemeği olarak afiyetle yiyoruz.

3 yorum:

Hayatın Tatları dedi ki...

Semizotu salatası yerken bu yorumu yazıyorum:))hiç yemek olarak denemedim aslında..ellerine sağlık

gUnLuGuM-gOkCe dedi ki...

tavsiye ederim, yemek olarak da çok güzel... semizin her haline bayılırıyorum...

Seher'in Örgüleri dedi ki...

Bencede cok lezetli,salatasinida yemeginide cok severim,ellerinize saglik