yumurtalı sarmaşık, ekşili yaprak sarması, mercimek çorbası ve yoğurt
öncelikle pazardan almış olduğumuz sarmaşığı bol suda güzelce yıkıyoruz. sonra çok sert olan kısmı varsa onları ayırıp, diğer kısımları birer cm inceliğinde kesiyoruz. bunu kuru soğan ve zeytinyağı eşliğinde kavuruyoruz. iyice pişmeye yakın çırpılmış iki yumurtamızı da ilave edip biraz daha pişirdikten sonra sıcak olarak servise sunuyoruz.
sağlıklı bir menü olarak ben yukarıdaki 4lüyü uygun gördüm, dilerseniz siz farklı kombinasyonlar yapabilirsiniz.
öğle yemeğinde tek başına doyurucu bir lezzet olabilir...
bilmeyenler için sarmaşık otu görüntüsü
egede yetişen yabani kuşkonmaz olarak da bilinen faydalı bir ot türü
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder