18 Şubat 2012 Cumartesi

tarhana çorbası ve kurutulmuş domatesli erişte

Tarhana Çorbası  
1 Çorba Kaşığı Margarin (çok az margarin biraz da zeytinyağı karıştırın)

1 Çorba Kaşığı Salça

1 Su Bardağı Tarhana

1 Çay Kaşığı Nane

1 diş ezilmiş sarımsak

Tuz

1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber



1 çorba kaşığı margarini tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, 1 su bardağı tarhanayı ekleyip karıştırın. 



Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın. bu tarif dört kişilik oluyor, ben yarısını uyguluyorum.

Kurutulmuş domatesli erişte (2 kişilik)

200 gr erişte
6 adet kurutulmuş domates
1/2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1/3 çay kaşığı kuru fesleğen
tuz,su
1/2 su bardağı ince rende parmesan ya da tulum peyniri


Kurutulmuş domatesler sıcak suda yumuşatılır ve ince ince doğranır. Tencereye yağ koyulup domatesler 1 dakika kavrulur. Üzerine erişteler eklenir ve 2 dakika kadar kavurmaya devam edilir. Eriştelerin üzerine 1 parmak kalınlığında çıkacak kadar kaynar su ilave edilir ve orta hararetli ateşte arada karıştırarak suyu çekene kadar pişirilir. kapatmadan önce üzerine peynir rendesi ve fesleğen ilave edilir karıştırılır. servis sırasında da üzerine bir miktar peynir rendesi ile sunum yapılır.


Hiç yorum yok: