20 Şubat 2012 Pazartesi

deniz ürünlerinden üçleme...

ızgara çipura, midye dolma ve yeşil salata

öncelikle alışverişe çıkılır ve taptaze iki adet çipura ve ılık midye dolma alınır. 
taze balık için püf noktalar gözünün parlak, etinin sert ve pullarının kolay çıkmıyor 
olması ve solungaçlarının kırmızılığı...
sonra eve gelip o balık zeytinyağı deniz tuzu limon ve defne yaprağı ile marine edilir. 
en az bir saat dinlendirilir.sonra balığın içe bir adet defne yaprağı ve kırmızı soğan dilimi yerleştirilip, 
mangalda pişmeye gönderilir. diğer taraftan yeşil salata hazırlanır, bu aralar dolabımdan eksik olmayan kırmızı lahana turşusu salataya ilave edilir. midye dolma eşliğinde servis edilir.

karides güveç
ayrıca balık sofrasının vazgeçilmezlerinden karides güvecimiz de zeytinyağı tereyağı karışımında sarımsak, yeşil biber ve domates kavrulur üzerine çimçim karidesler ilave edilip 2-3 dk çevrilir.
sonra yağlanmış güveç kaplarına yerleştirip üzerine kaşar peyniri rendesi serpilip fırına verilir. 10dk da kaşar eriyip hafifi kızarınca fırından alınıp sıcak sıcak servise sunulur. yanında da mısır ekmeği olursa tamamlayıcı bir görev görür yada taze herhangi bir ekmek... bu sofranın yanında içecek olarak ne iyi gider ben söylemiyorum siz tahmin edin :) bardaklar henüz boş;)

                                                   
 papatya çayı ve sağlıklı atıştırmalıklar


yemek sonrası kahveyi azaltmaya çalışıyoruz malum, ben de artık değişik sağlıklı içecekler bulmaya çalışıyorum, papatya çayı, ceviz, kaju, ceviz sucuğu ve cezerye dilimi şeklinde...

Hiç yorum yok: