9 Mart 2013 Cumartesi

Dukan Hallerim...


"Azaltarak, dikkat ederek olmuyor bu iş, yerinde sayıyor kilo veremiyorum" diyenlerin uyguladığı bir diyete başladım... Evet meşhur Dukan Diyeti... Fotoğraflarına baktıkça daha da motive oldum, en çok da bloggerlardan takip ettiğim kişilerin fotoğrafları etkiledi beni bu süreçte. Hayatımda neredeyse ilk defa düzenli bir diyet yapıyorum, ama şart artık yani ;) Bu Dükan diyetine başlayalı  gün oluyor... Şimdilik iyi gidiyor herşey yolunda, kilo verdikçe mutlu oluyorum... Seyir dönemindeyim şu anda ve istediğim kiloya düşene kadar seyre devam...Ardından gelen güçlendirme dönemindeki ödül öğünlerimi sabırsızlıkla bekliyorum. Bu diyette beni en çok zorlayan çikolata ve makarna oldu, her ikisini de çok özledim. Araya 3 günlük kısa bir tatil girdi ve o dönemde "tatilde dukan" uygulamasına uymaya çalışarak 2 serbest öğün yaptım, orada aldığım kalorileri yakmak için deli gibi yüzdüm, saunaya girdim... Şimdilik 4-5 kilo verdim, bakalım ilerleyen zamanda neler göreceğiz...;) Instagramda da ara ara paylaşıyorum menülerimden, sizlere de fikir vermesi açısından birkaç fotoğraf paylaşmak istiyorum...

Yeni başlayacaklara tavsiyem, öncelikle kendinize ayrı eşinize ve varsa çocuklarınıza ayrı yemek pişirmek sabır ve emek istiyor. Buna hazırsanız yemek yapmayı seviyorsanız bu diyete başlayın, uzun bir süreç değişik tarifler denemedikten sonra  çekilmez bir hal alabilir.

                                             ilk gün kahvaltım yulaf kepeği galetası ile acemilik


                                                     hardallı fırında tavuk göğsü


                                      yağsız çemensiz pastırma light ayran ve salatalık


                                                      ps gününde menemen keyfi ofiste

                                                                dukoça mükemmel bir seçenek


                      dukan helva normalde helva aramayan birinin bile seveceği pratiklikte


                             bununla çok uğraştım ağızda dağılan yağsız dana  rostom süper oldu


                                                                omlet ve yeşillik

                                                    köz biber ve tavuk fümeli yumurta



8 yorum:

Ş.A. Hukuk dedi ki...

Çok uygun bir diyete benziyor gerçekten, bende deneyeceğim sanırım. :) kolay gelsin :)

Nilgün dedi ki...

Gökçe'cim ben ve kızım bu diyeti yaptık. Bıraktığın anda kilolar geri geliyor haberin olsun öptüm canım iyi hafta sonları..

Unknown dedi ki...

Merhaba blognuzu beğebdim hemen izlemeye aldım.Yaptıklarınızın hepside çok leziz görünüyor ellerinize sağlık.Bende sizi blogma bekliyorum umarım bize katılırsınız sevgiler:)

Unknown dedi ki...

Bende yapmıştım bu dukanı ve epey lilo vermiştim.
Eti çoks evdiğim için tam benlik bir diyet.
Kolay gelisn canım..
Sevgiler.

İstanbul Kazan Ben Kepçe dedi ki...

et sevenler için çok güzel bir diyet :)Ama ben hiç diyet yapmıyorum.Kilo vermek istiyorsanız akşam yediden sonra yemek yemeyin.Ben bunu uyguluyorum.Bloğunu izlemey aldım canım banada beklerim istanbuldaki farklı meakn ve lezzetlerle ilgil ipaylaşım yapıyorum.

Lame ve Dore dedi ki...

Merhaba, bloğuma ziyaretin için teşekkür ederim:)Bende bir dönem hırsla Dukan diyetini yaptım ve ayrıntıları bloğumda yazdım,kimisi çok tehlikeli diyor kimisi aksini iddia ediyor,hala zararı konusunda karar verebişmiş değilim. ben hırsla yaparken korkup bırakmıştım, ama Dukan zamanı inanılmaz fit ve inceydim.Enteresen birşey Dukan sonrası normal yememe rağmen eskisi gibi kilo almıyorum,çok az süreli yapmama rağmen epey etkili oldu...İlerde çocuk yapıp kilo alırsam kendime bir Dukan diyetini yapma hakkı daha veriyorum:) şimdilik hakkımı saklayacağım...:) 2,5 lt su içme kuralına aman harfiyen uy, o kadar protein et alınınca böbrekler karaciğer çok yoruluyor,korumak için mutlaka ama mutlaka su içmelisin...Umarım biran evvel fit olursun! sevgiler..LAME!

Unknown dedi ki...

Bende bu kitabı aldım ama uygulayamadım...Çünkü bir sürü yorum yapan oldu...Yok efenedim çok zararlıymış falan filan...Büütün hevesimi kaçırdılar...

ihlamurcum dedi ki...

2 sene önce yaptığım ve 8 kilo verdiğim bir diyetti.Tüm aşamalarını yaptım,4. aşamada herşey yolunda gidiyordu yani hayat boyu tek gün protein.Derken bir hafta atladım,derken 2. hafta ve kilo almazken aniden alınan 2-3 kilo .Yani dikkat edilesi bir diyet, kolay gelsin.