öncelikle bezelye ve enginarımızı birkaç damla limon suyu damlattığımız suyun içerisinde pişmeye bırakıyoruz.
sonra ince doğranmış kuru soğan, zeytinyağı, dereotu, tuz ve şekeri ilave edip pişirmeye devam ediyoruz. sonrada doğru yıkanmış bir avuç pirinci de üzerine serpip, pirinçler pişene suyunu çekene kadar pişirip ılık olarak servis ediyoruz. lezzetli ve sağlıklı bir yemek...
taze börülceyi bilmeyen yoktur düşüncesi ile sadece fotoğrafını sunmak istedim. börülcelerin lezzetlenmeye başladığı bu ayda mutlaka her hafta yapılması gereken bir salata... ya da yemeği de var onu da daha sonra paylaşayım...
4 yorum:
ellerine sağlık canım süper görünüyor...
kocaman sevgiler...
bi yapan olsa da yesem, ağzımın suyu aktı... elinize sağlık
Enginarı da börülceyi de çok severim.Börülce tarifini de bekliyoruz.Ellerine sağlık.
hepinize çok teşekkürler şirine, delimine ve pembe kekik... sevgiler... taze börülce yemeği tarifim de yakın zamanda gelecek...
Yorum Gönder