7 Haziran 2012 Perşembe

bezelyeli enginar & taze börülce salatası


öncelikle bezelye ve enginarımızı birkaç damla limon suyu damlattığımız suyun içerisinde pişmeye bırakıyoruz.
sonra ince doğranmış kuru soğan, zeytinyağı, dereotu, tuz ve şekeri ilave edip pişirmeye devam ediyoruz. sonrada doğru yıkanmış bir avuç pirinci de üzerine serpip, pirinçler pişene suyunu çekene kadar pişirip ılık olarak servis ediyoruz. lezzetli ve sağlıklı bir yemek...

taze börülceyi bilmeyen yoktur düşüncesi ile sadece fotoğrafını sunmak istedim. börülcelerin lezzetlenmeye başladığı bu ayda mutlaka her hafta yapılması gereken bir salata... ya da yemeği de var onu da daha sonra paylaşayım...

4 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

ellerine sağlık canım süper görünüyor...
kocaman sevgiler...

delimine dedi ki...

bi yapan olsa da yesem, ağzımın suyu aktı... elinize sağlık

pembe kekik dedi ki...

Enginarı da börülceyi de çok severim.Börülce tarifini de bekliyoruz.Ellerine sağlık.

gUnLuGuM-gOkCe dedi ki...

hepinize çok teşekkürler şirine, delimine ve pembe kekik... sevgiler... taze börülce yemeği tarifim de yakın zamanda gelecek...