kremalı kemalpaşa
öncelikle 1 paket Güvenal Marka (bu en iyisi, aşçıların tavsiyesi) kemalpaşayı 2 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyun içine atıp tencerenin kapağını kapatıp arada açıp kontrol ederek pişiriyoruz.
şurup hafif kıvamlı hale gelip tatlılar yumuşayınca süzerek kaplarımızın içine alıyoruz.
diğer taraftan vanilyalı pudingi pişiriyoruz verilen ölçüden yrm bardak daha az süt ile.
onu da soğutup içine çırpılmış hazırlanmış 1 paket krem şantimizi ekliyoruz.
soğumuş puding ve kremşantiyi güzelce çırpıp kremamızı elde ediyoruz.
soğuyan kemalpaşalarımızın üzerine kremadan ilave edip servise hazır hale getiriyoruz.
genellikle kup ya da sunum için kullanılabilecek bardakları tercih edebiliriz. ben bardaklara 3er kemalpaşa koyup krema ve antep fıstığı ile sundum.
biz afiyetle hemen yediğimiz için fotoğraf çekmeyi unuttuk, o nedenle internetten bulduğum bu fotoyu kullanmak durumunda kaldım üzgünüm:(
en yakın fırsatta tekrar yapacağım hafif bir lezzet oldu, dolapta soğutup buz gibi yiyince. muhallebili olarak geçen tariften daha farklı bir lezzet ortaya çıkıyor, denemenizi tavsiye ederim.
8 yorum:
Cok güzel olmus canim...
ellerine saglik
:-)))
teşekkürler emelcim
ellerinize sağlık harika bir tarif sevgilerle...:))
nefis bayılırım kemalpaşa tatlısına ben hep tahinle yemeyi tercih ediyorum birkezde bu tarifi deneyeyim bakalım ellerine sağlık canım. sevgiler
Tamda yemek sonrası tatlı krizine girmişken fena yaptı beni bu görüntü..
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler.
Kemalpaşa'yı çok severim ama hiç aklıma gelmezdi böyle bir tarif. Harika bişey bu ellerine sağlık Gökçe..
teşekkürler arzu...
tahinlisi de güzel oluyor haklısın herşey tadında;)
melihacım itiraf edeyim benim de senin turucu siyah yalancı cezeryeni gördükçe bloguna her girişimde canım çekiyor:)
aslıcım denemelisin, hafif ve güzel, hatta üzerine birkaç çilek dilimi de konulabilir. siyah beyaz puantiyeli masa örtünde şık bir sunum olur...
kremayla emınım daha bır guzellesmıstır ellerıne sağlık canım
Yorum Gönder