7 Mart 2012 Çarşamba

teriyaki soslu tavuk, ıspanaklı kremalı makarna,iç bakla


öncelikle teriyaki soslu tavuk pirzolamızdan başlayalaım anlatmaya. teriyaki sosunu ailece çok seviyoruz. verdiği hafif tatlılık ve içindeki baharat karışımı damak tadımıza çok uyuyor. sizlere de tavsiye ederim. teriyaki soslu sıcak salata da favori yiyeceklerimizdendir, onun da tarifini ilerleyen günlerde paylaşırım. 
öncelikle bu dört tavuk pirzolanın varsa derisni ayırıp, 2 çorba kaşığı teriyaki sosla bulayıp, en az bir saat kadar bekletiyoruz. sonrasında kısık ateşte çelik tavada çok az bir sıvıyağ ekleyip tavuklarımızı tavanın kapağını kapatarak pişiriyoruz.önlü arkalı güzelce sularını çekip kızarınca alıp servis ediyoruz. 

dondurucumuzda yer alan iç baklalardan bir miktar çıkarıyoruz. zeytinyağında ince kıyılmış kuru soğanı kavuruyoruz. diğer taraftan da baklamızı biraz haşlıyoruz. sonra soğanın içerisine alıp biraz su, ilavesi ile bir küp şeker ile pişiriyoruz. kısık ateşte yaklaşık15dk. pişmeye yakın ince kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırıyoruz. 
ılık ya da soğuk olarak servis ediyoruz.

uzun zamandır görüp de denemeye fırsat bulamadığım barillanın piccolini serisinden kabak ve ıspanaklı mini penne rigateyi denedim. çok hoş bir lezzet, o gün biraz kaşar ve krema ekleyerek pişirdim, beğendik ama ilerleyen günlerde incelik mantar dilimlerini önce tereyağında kavurup makarnaları ekleyerek denediğimde daha çok beğendik. mantar çok yakışıyor, bir de barillanın bezelyeli tarifini deneyeceğim bakalım o nasıl olacak;)

birde zerdeçallı sarı mercimek çorbam var ama onun tarifini başka bir gün vereceğim... ölçüleri aklımda değil ...

4 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

GÖKÇECİM ARAMIZA HOŞGELDİM
MMM HARİKA BİR5 TABAK CANIM
MUHABBETLE KAL
:))

gUnLuGuM-gOkCe dedi ki...

hoşbulduk ayşecim, senin de çok hoş sunumların... sevgiler...

AslıASLI dedi ki...

Gökçe şu an çok açım, kahvaltı bile etmedim :) bir bardak süt bir kurabiye o kadar :) şimdi bu nefis tabağı görünce bayıldım inan, ellerine sağlık..

gUnLuGuM-gOkCe dedi ki...

ben de açım:( bu aralar dikkat etmeye çalışıyorum eti formlarla geçiriyorum günü. ama akşamları ve pazar kahvaltılarımız malum... dün tas kebabı yaptım onu da ekleyeceğim yarın...