6 Mart 2012 Salı

pazar günü kahvaltı soframız ve tavada kadayıf böreği


soframızdan genel görünüm ve eşimin pişirdiği sucuklu yumurtalar
pazar sofralarımızın vazgeçilmezi site unlu mamulleri ürünü lavaşımızla birlikte

 tavada kadayıf böreği

 çeşitli kahvaltılıklar ve soslu siyah zeytin


portakal çiçeklerim

 yeşil ve kırmızı biber kızartması


 ballı hindistan cevizli muz


tavada kadayıf böreğinden bir kesit

haftasonu kemeraltında yeni açılan keremikadan aldığım rengarenk tabaklarımı nergis çiçekli takımlarımla kombinleyerek yepyeni bir takım oluşturdum. iştah verici bir sunum ortaya çıktı, ama en büyük keşfimiz de şu kolayca pişen tavada kadayıf böreği oldu. kadayıfçı ablamız refika'nın sıkı bir takipçisi olarak onun verdiği her tarifi itina ile denemek istiyorum. bu da onlardan biri... fırında versiyonları da var ama hiç onlarla uğraşmaya beklemeye bile gerek kalmadan hazırlama ve pişirme süresi toplamda 15 dk olan bir börek ve sıcacık yenildiğinde müthiş bir lezzet... ben bu verilen ölçünün her zamanki gibi yarısını uyguladım. iki kişilik oldu...



Refika Usulü tavada kadayıf böreği

4-8 Kişilik
300 gr. Taze Kadayıf
2 büyük parça Dil Peyniri
2 adet Yumurta
1 çorba kaşığı Yoğurt
⅓ bardak Süt
⅓ bardak Ayçiçek Yağı
Tuz

Çukur bir kapta veya pratik olması için boş bir kavanoza önce
1 çorba kaşığı yoğurdu, 2 adet yumurtayı, 1/3 su bardağı ayçiçek yağını
ve 1/3 su bardağı sütü ve tuzu ekleyin. Bu karışımı iyice çırpın veya çalkalayın.
Böylece böreğiniz tavaya yapışmayacaktır.
Sonra 300 gram kadayıfı tavaya kenarları dışarıda da kalacak şekilde,
tavanın 1/5 kalınlığında yerleştirin. Biraz karışım ve biraz daha
kadayıf ekledikten sonra 2 büyük parça dil peynirini parçalara bölerek, koyun.
Üzerine bir parça daha kadayıf ekleyip, karışımdan biraz daha dökün.
Kalan parçaları üstüne katlayın ve kalan karışımı da döküp yüksek ateşte pişirin.
Alt taraf çıtır çıtır olunca tavanın kapağını kapayın.
Kapağı elinizle sıkı sıkı tutup tavayı 180 derece çevirerek böreği kapağa alın.
Kadayıfınız, pişmiş tarafı üstte olacak şekilde çıkacaktır.
Sonra sanki bir tabaktan ilave ediyor gibi, pişmemiş yeri
altta kalacak şekilde tavaya kaydırın. Böylece böreği ters yüz etmiş olursunuz.
Kadayıf böreğinizi isterseniz tuzlu yiyebilirsiniz,
isterseniz de üzerine akçaağaç şurubu ekleyerek tatlı veya
sabah kahvaltısı olarak keyfine varabilirsiniz.
Yufkalı yiyeceklerde kullandığınızdan daha fazla tuz koyun,
zira yufkanın aksine kadayıf tuzsuz üretilmektedir.


6 yorum:

AslıASLI dedi ki...

Çok iştah açıcı bir masa. O portakal çiçekleri, tavada kadayıf böreği hepsi ayrı güzel olmuş. Ellerine sağlık bayıldım :)

gUnLuGuM-gOkCe dedi ki...

sağol aslıcım :)

şenay dedi ki...

canım arkadaşım; öncelikle sayfanla yeni tanıştım zaten güzel şeylerle karşılaşacağımı tahmin ediyordum. Şuna birkez daha inandım ki gökhan çok şanslı senin gibi marifetli bir eşe sahip olduğu için .bundan sonra sıkı takipçinim sizleri çok öptüm selamlar sevgiler...

gUnLuGuM-gOkCe dedi ki...

yaşasııınnnn şenay da artık bloguma üye oldu:) hoşgeldin canım benim... biz de seni, mustafayı ve çocukları çok çok öpüyoruz...

nanemaydonoz sofrasıGÜL dedi ki...

kadayıf böreğine bayıldım çok güzel görünüyor
eline sağlık canım

gUnLuGuM-gOkCe dedi ki...

teşekkürler, tadı damağımızda diyebilirim, şiddetle tavsiye ederim hep çok pratik hem de lezzetli...