6 Şubat 2012 Pazartesi

domates çorbası

         bu üç yıl aradan sonra evli bir kadın olarak daha çok yemek tarifi, alışveriş ve indirim fırsatları hakkında ve gezme programlarım hakkımda yazmaya çalışacağım yeni başlangıcımda... Kış zamanı yapılabilecek müthiş bir domates çorbası ve lahana sarması tarifi ile başlamak isterim.

ayrıca esse nin  bu müthiş indiriminden aldığım yeni çorba kaselerimi de önemle sunarım. tabi benim gibi renk uyumu konusunda oldukça titiz biri olarak hemen ona uygun bir de ikeadan kahvrengi hoş servis tabakları alıp eşine hoş bir sunum hazırlar. bol kaşarlısından bir domates çorbası eşliğinde.

domates çorbamın tarifi, çalışmış olduğum otelin aşçısına ait aslında, ama benim de küçük ilavelerim oldu daha bir lezzet katmasına dönüştü.

malzemeler
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 çorb. kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 çorb kaşığı biber salçası
5 çorba kaşığı kışlık domates (kayınvalidem hazırlıyor)
2 yaprak defne
1 küçük havuç
1 küçük kuru soğan
tane karabiber
5 su bard. su

yağda salçaları biraz kavurup üzerine un ilave edip biraz daha kavuruyoruz. sonra yavaş yavaş suyu ilave ediyoruz. aynı zamanda defne yapraklarını 3e bölünmüş havucu ve dörde bölünmüş soğanı da içine atıp tüm malzemler yumuşayıp özdeşleşinceye kadar yaklaşık 45 dk pişiriyoruz. sonra tel süzgeçten malzemeleri bastırarak ve karıştırarak süzüyoruz ve başka bi kaba alıp orada bir taşım daha kaynatıp kapatıyoruz. tost grillde kıtırlaşması için bıraktığımız küp ekmekler ve rende kaşar eşliğinde suınum yapıyoruz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Yorum yapmazsam karnım ağrırdı. Şeker ellerine sağlık eminim Super olmuştur tadı tuzu. Sunum on numara. Şanslı adam sevgili Kocacın :)

Güler Şimşek

gUnLuGuM-gOkCe dedi ki...

sağol gülercim, size de yaparım... dilara yemek yemeye başlasın daha neler pişiricem ;)