7 Şubat 2012 Salı

Pazar Kahvaltısı

 oldum olası pazar kahvaltılarını çok severiz , hatta arada dostlarımızla güzel kahvaltı sofraları kuruyoruz. Bunlarda genelde baş aşçı bendeniz tabii:) ama eşimin hakkını da yememek lazım, geçen haftaki yardımlarından dolayı...
 pita ekmeğimiz bu araların favorisi, gittikçe daha puf puf yapmaya başlıyorum kıvamı tutturdum iyice. tarifimiz mandalinçıkmazından
 güveçte sucuklu yumurta, bunu da ilk olarak peximette denemiştik evde de yapabiliriz diye düşündük. önce yağlanmış güceç kaplarına sucukları yerleştiriyoruz. ben bu sefer biras sosis de ekledim. bunlar hafif piştikten sonra 180 derecede, üzerine yumurta kırım tekrar fırınlıyoruz, yumurta hafif pişmeye başlayınca üzerine kaşar rendesi ekleyip kaşarlar eriyince fırından alıp afiyetle yiyoruz. basit fakat lezzetli bir tarif.
 bu da deneme yoluyla çıkan tariflerden, kaşarlı kremalı patates. ama fırında değil tamamen minik çelik tavada pişiyor. patatesimizi soğup küp küp doğruyoruz. üzerini geçmeyecek kadar su ile haşlıyoruz kapağı kapalı olarak kısık ateşte. kırmızı tatlı toz biber, karabiber ve sevdiğimiz diğer baharatlarla yumuşayınca karıştırıp, 2 çorba kaşığı krema ile 1-2 dk daha çeviriyoruz. alırken üzerine ince rende kaşar peynirini serpip servis tabağına alıyoruz, sıcak olarak tüketiyoruz.
 taze otlu peynir, bunu dokuzuncubuluttan öğrendim. fakat bu mevsimde tazelerini bulmam zor oldu ben kuruları ile idare ettim. ilave olarak çörek otu koydum sağlıklı ve damak tadımıza uygun olduğu için.
 küp lor peyniri ile biber kavurması
kayınvalidemin sarmaları

2 yorum:

Yıldız dedi ki...

:))
Merhabalar,
pita ekmeğimi beğenip yapmana sevindim
ellerine sağlık afiyetler olsun..
Sevgiler......

Gokche dedi ki...

senin ki kadar pufidik olmadı benimkiler, ama idare eder işte. sanırım mayalanmasını çok bekleyemeyişimizden :) bu arada irmik fikri süper;) tşkler...