22 Şubat 2012 Çarşamba

güneşli bir havada güneş rengi bir kahvaltı

bir sürü kahvaltılık hazırlamışım gibi görünse de merak etmeyin hepsini biz yemedik, eşimin yeğenlerine götürdük çoğunu.
cafe fernandonun kurabiyelerinden bonibonlu kurabiye


    • 2 adet yumurta
  • ·        1,5 su bardağı şeker
  • ·        225 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
  • ·        240 gr. bitter çikolata
  • ·        3/4 çay kaşığı karbonat
  • ·        1 çay kaşığı tuz
  • ·        2 su bardağı
  • ·        renkli bonibon

Un, karbonat, ve tuzu bir kaba eleyin. Tereyağını mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Şekeri ekleyip çırpın. Yumurtaları da teker teker ilave edip mikserle çırpın. Unlu karışıma ekleyin, karıştırın. Rendelenmiş bitter çikolatayı hamura ekleyin ve tahta kaşıkla heryerine karışacak şekilde karıştırın. Hamuru buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine en fazla 5 tane gelecek şekilde geniş aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkınca ilk etapta yumuşak görünüyor bu sizi yanıltmasın, hemen  bonibonları kurabiyenin üzerine batırın. Hamur bitene kadar sıra ile tepsileri pişirin. Toplam 20 adet kurabiye çıkıyor..



Lübnan mutfağından falafel (nohut köftesi)

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 soğan, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı taze kişniş, doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2-1tatlı kaşığı pul biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozur
  • 4-6 yemek kaşığı un
  • Kızartmak için sıvıyağ


Nohutu ve soğanları mutfak robotuna koyun. Maydanoz, kişniş, tuz, biber, sarımsak ve kimyonu ekleyin. Püre haline gelmeden ezilmelerini sağlayın.Kabartma tozunu ve 4 yemek kaşığı unu ekleyip robotu çalıştırın. Elinize yapışmayan bir kıvama gelene kadar un veya bulgur ekleyin. Karışımı bir kaba alın, üzerini kapatıp buzdolabında birkaç saat bekletin.Beklettikten sonra köfte harcından küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Kızgın yağda altı tanesini kızartıp bir kağıt havlunun üzerine alın. Kalanı da aynı şeklide pişirin


Kurutulmuş domatesli fesleğenli Muffin


•    2 çırpılmış yumurta 
•    2,5 su bardağı un
•    1 peket kabartma tozu
•    ¾ su bardağı süt
•    100 gr kurutulmuş domates
•    ¾ su bardağı ayçiçek yağı
•    ½ çay kaşığı çekilmiş karabiber
•    ½ su bardağı doğranmış fesleğen
•    ½ çay kaşığı tuz
•    1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

 Un, kabartma tozu ve karabiberi derin bir kaba koyun.Başka bir kapta ayçiçeği yağı, çırpılmış yumurta ve sütü alarak çırpın ve unlu karışıma ekleyin.Parmesan peyniri, ince doğranmış fesleğeni ve kurutulmuş domatesi ekleyip karıştırın.Karışımı muffin kalıplarına paylaştırın.Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin ve ılık olarak peynir ve çay eşliğinde servis yapın. Ben bu ölçünün yarısını yaptım, 6lı büyük muffin kalıbıyla tam oldu, bu ölçüden 2 tepsi çıkıyor.

son zamanların favorisi pita ekmeklerimiz
eski tariflerimden
lezzet dergisi şubat sayısından çikolatalı tariflerden

mantarlı kanepe

pratik bir tarif ama çok da lezzetli.mantarları bir çorba kaşığı zeytin yağında kavuruyoruz. dilimlenmiş mısır ekmeklerine biraz yağ sürüp kavrulmuş mantarları yerleştiriyoruz. üzerine de kaşar ya da tulum rendesi arzuya göre fesleğen ya da kekik ilavesi ile ısınmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar yaklaşık 10dk bekletip çıkartıyoruz. arzuya göre ekmeklere ezilmiş sarımsaklı zeytinyağı da sürülebilir.

2 yorum:

AslıASLI dedi ki...

Bugün hava cidden çok güzeldi. Soguk ama güneşli.

Kahvaltı masanıza bayıldım, tarifleri yayınlarsanız çok sevinirim, ellerinize saglık :)

gUnLuGuM-gOkCe dedi ki...

aslıcım yayınladım tarifleri deneyebilirsin bu pazara...