9 Eylül 2013 Pazartesi

Haftasonu kahvaltıları için Kıymalı Pişi Tarifi...

 Kayınvalidem usulü kıymalı pişi yapmak için sözvermiştim eşime, bizim pazar kahvaltılarımız bildiğiniz üzere bol çeşitli bir görsel şölen tadında geçiyor... Bu sefer de soframızı ,balkon keyfinin son demlerini yaşarken, hafif hafif esen rüzgar eşliğinde yağ çekmemiş pufidik pişilerimle şenlendirdik...
Sonbaharı hiç sevmem, yazın bittiğinin soğuk havaların yaklaştığının, deniz sezonunun kapanmaya başladığının göstergesi olduğu için sanırım... Ben tam bir yaz insanıyım, sıcak olsun hiç off demem...
Şimdi gelelim tarifimize....

MALZEMELER
 
HAMURU İÇİN
  • 4 Su bard ılık su
  • Tuz
  • 1 küçük pk yaşmaya
  • Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN
  • 250 gr kıyma
  • 2 ad kuru soğan (minicik doğranmış)
  • 3 ad sivri biber (minik doğranmış)
  • 2 ad domates (kabuğu soyulup doğranmış)
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
Kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI
Öncelikle hamuru için un hariç diğer malzemeleri karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Mayalanması için bekletiyoruz.
İç harcı için bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde toplar yapıp ister elimizle isterseniz merdane yardımıyla açtırıyoruz. Yarısına iç harcımızdan koyup kapatıyoruz.Ruletle kalan kısmını kesiyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz. Sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun...




3 yorum:

aslı dedi ki...

bu güzel tarif için teşekkürler gökçecim.
bayılırım kıymalı bişiye.

Sema dedi ki...

Elinize sağlık .Aklıma düşürdünüz bende yapayım mis gibi kokusu buralara kadar geldi sevgiler..

pınar dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellleıne sağlık...sayfama eklıyorum sızı.takıpcınızım...bende beklerım sayfama...sevgılerımı bırakıyorum....