Kayınvalidem usulü kıymalı pişi yapmak için sözvermiştim eşime, bizim pazar kahvaltılarımız bildiğiniz üzere bol çeşitli bir görsel şölen tadında geçiyor... Bu sefer de soframızı ,balkon keyfinin son demlerini yaşarken, hafif hafif esen rüzgar eşliğinde yağ çekmemiş pufidik pişilerimle şenlendirdik...
Sonbaharı hiç sevmem, yazın bittiğinin soğuk havaların yaklaştığının, deniz sezonunun kapanmaya başladığının göstergesi olduğu için sanırım... Ben tam bir yaz insanıyım, sıcak olsun hiç off demem...
Şimdi gelelim tarifimize....
YAPILIŞI
Sonbaharı hiç sevmem, yazın bittiğinin soğuk havaların yaklaştığının, deniz sezonunun kapanmaya başladığının göstergesi olduğu için sanırım... Ben tam bir yaz insanıyım, sıcak olsun hiç off demem...
Şimdi gelelim tarifimize....
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
- 4 Su bard ılık su
- Tuz
- 1 küçük pk yaşmaya
- Aldığı kadar un
- 250 gr kıyma
- 2 ad kuru soğan (minicik doğranmış)
- 3 ad sivri biber (minik doğranmış)
- 2 ad domates (kabuğu soyulup doğranmış)
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
YAPILIŞI
Öncelikle
hamuru için un hariç diğer malzemeleri karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un
ilave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
Mayalanması için bekletiyoruz.
İç harcı için bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.
Mayalanan
hamurdan mandalina büyüklüğünde toplar yapıp ister elimizle isterseniz
merdane yardımıyla açtırıyoruz. Yarısına iç harcımızdan koyup
kapatıyoruz.Ruletle kalan kısmını kesiyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz. Sıcak servis ediyoruz. Afiyet
olsun...
3 yorum:
bu güzel tarif için teşekkürler gökçecim.
bayılırım kıymalı bişiye.
Elinize sağlık .Aklıma düşürdünüz bende yapayım mis gibi kokusu buralara kadar geldi sevgiler..
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellleıne sağlık...sayfama eklıyorum sızı.takıpcınızım...bende beklerım sayfama...sevgılerımı bırakıyorum....
Yorum Gönder