Bu tarifim düzenli olarak takip ettiğim Lezzet Dergisinden sevgili okurlar... Çok pratik ve şık sunumlar ortaya çıkarabileceğiniz bir tatlı. Pekmezle yapıldığı için de çok daha hafif...
Ben çiçek kalıbıyla kestim ilk yapışımda ama siz kalpli kalıplarla da kesip Sevgililer Günü menünüze ekleyebilirsiniz diye düşünüyorum...
Malzemelerimiz
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1.5 su bardağı pekmez
- Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
Tereyağını tavada kızdırıp unu hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
Pekmez ve suyu bir kaçta karıştırın.
Azar azar una ilave edip, tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 10dk. pişirin.
Cevizi ekleyin ve karıştırın.
Helva sıcakken şekil verip, ılık olarak servis yapın.
6 yorum:
ımmmm eline sağlık canım istedi valla
ellerine sağlık canım...
şekilleride kendiside muhteşem :)
bir tane alsaydık... eline sağlık.
Gökçe'cim tadı kadar şekilleri de şık olmuş :))
ELLERİNE SAĞLIK ÇK ŞIK BİR SUNUM
YORUMUN İÇİN TEŞEKKÜRLER FIRINA DAYANIKLI CAM KASALERDE YAPABİLİRSİN HAMSİLİ PİLAVI GÜVEÇ OLMASI ŞART DEĞİL
SEVGİLER
Ellerine sağlık Gökçecim sunum harika olmuş. Bir zamanlar bende Lezzet Dergisinin müdavimlerindendim :)) Tarifleri süper... İlk fırsatta deneyeceğim. Deneyecek o kadar çok tarif birikti ki :)))
Bana da beklerim,
Sevgiler canım...
Yorum Gönder