Uzun zamandır Tansaşta paketli olarak daha hijyenik geldiği için alıp denemek istediğim bir üründü kuru bamya... Konyalı arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarı ile düğünlerde yapılan geleneksel bir yemekmiş, çok da lezzetliymiş. Açıkçası duyduğumda biraz burun kıvırmıştım. Zeytinyağlı taze bamyadan şaşmam, onun da kurusunu yemem, gerek yok demiştim. Fakat afiyetle mideye inen bu tariften sonra vazgeçtik bu önyargımızdan.
Yapılış aşamasına gelirsek....
- Öncelikle kuru bamyaları yıkayıp, birkaç damla limon (ya da sirke) damlatılmış suda 15 dk haşlıyoruz ve süzüyoruz.
- Kuşbaşı etimizi (kuzu-ya da dana yağsız) zeytinyağında soğanla birlikte suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- 1 Çorba kaşığı biber salçası ve 3 çorba kaşığı domates püresi ilave ediyoruz, çeviriyoruz.
- Etlerin üzerine 3 su bardağı kadar sıcaksu ilave edip (miktar değişebilir tencereye ve malzemeye göre) 15 dk kadar pişiriyoruz
- Daha sonra haşlanmış kuru bamyalarımızı da ilave edip 15 dk. pişirip ocaktan alıp, 10 dk dinlendirdikten sonra servisini yapıyoruz.
Not1. Bu yemeği döküm tencerede (çelik ya da güveç de olabilir) pişirmenizi tavsiye ediyorum çok daha lezzetli oluyor.
Not2. Adı çorba ama klasik bir çorba kıvamından çok sulu yemek kıvamında, ya da belki birazcık daha sulu...
Bu arada menü önerisi olarak melek pilavı (tel şehriyeli) ve lahana salatası ile servis edebilirsiniz şekil 1A daki gibi;)
Not2. Adı çorba ama klasik bir çorba kıvamından çok sulu yemek kıvamında, ya da belki birazcık daha sulu...
Bu arada menü önerisi olarak melek pilavı (tel şehriyeli) ve lahana salatası ile servis edebilirsiniz şekil 1A daki gibi;)
2 yorum:
Vallahi canım bamya istedi eline sağlık
miiis miiiis...
ellerine sağlık canım...
Yorum Gönder