Uzun zaman önce un+su+tuz olarak verilen tarifleri deneyip istediğim tadı yakalayamayınca vazgeçtiğim bir börek çeşidi bu...
Ama bu sefer on numara beş yıldız olarak değerlendirildiği için sevgili eşim tarafından, sizlerle bu farklı tarifi paylaşmak istedim, klasik tariften biraz daha farklı...
Denemenizi tavsiye ederim içi sulu puf puf bir börek elde edeceksiniz, hele bir de güzelce incecik açarsanız...
Eskişehirdeki papağan çiğ börek kadar olmasa da yakın bir tadı bulacağınıza garanti veriyorum...
Oldukça iddialı oldu haklısınız ama çok sayıda tarif içerisinde "işte budur" diyebileceğiniz bir tarif olduğunu düşünüyorum.
Bu tarifi feyhan hanımda gördüm, uyguladım kendisine bu güzel paylaşım için teşekkür ediyorum.
Ama bu sefer on numara beş yıldız olarak değerlendirildiği için sevgili eşim tarafından, sizlerle bu farklı tarifi paylaşmak istedim, klasik tariften biraz daha farklı...
Denemenizi tavsiye ederim içi sulu puf puf bir börek elde edeceksiniz, hele bir de güzelce incecik açarsanız...
Eskişehirdeki papağan çiğ börek kadar olmasa da yakın bir tadı bulacağınıza garanti veriyorum...
Oldukça iddialı oldu haklısınız ama çok sayıda tarif içerisinde "işte budur" diyebileceğiniz bir tarif olduğunu düşünüyorum.
Bu tarifi feyhan hanımda gördüm, uyguladım kendisine bu güzel paylaşım için teşekkür ediyorum.
Malzemeler
Hamuru İçin
1 su bardağı oda sıcaklığında süt
1 su bardağı oda sıcaklığında su
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin
1/2 kg kıyma
3 adet ince rendelenmiş soğan
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Eğer soğan çok sulu değilse 1/2 bardak su
Kızartmak için, derin ve oldukça geniş bir tava
Bol ayçiçek yağı
Öncelikle sıvı malzemeleri güzelce çırpıp sonra un ilavesi ile karıştırıyoruz.
Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar ekleyip, yoğuruyoruz.
Sonra hava almayacak şekilde sarıp 1 gece oda sıcaklığında bekletiyoruz.
Hamurdan 2 ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bunları ince bir şekilde açıyoruz.
Açılan hamurun yarısına iç harcımızdan tereyağı sürer gibi ince bir şekilde kıymalı harcımızı sürüyoruz.
Diğer yarısını da kapatıp ruletle kesiyoruz. (tırtıklı rulet daha şık gösteriyor)
Derin ve geniş bir tavada bol kızgın yağın içerisine atıp yukarıdaki rengi yakalayınca hemen havlu kağıdının üzerine alıyoruz. (çok kısa sürede piştiği için ocağın başında durmanız şart)
Sıcak sıcak servis yapıyoruz...
Afiyet Olsun...
Mutlu haftasonları diliyorum herkese...
Sevgiler...
9 yorum:
Tarifi aldım, teşekkürler:)
Yalnız içini çiğden koyuyoruz değil mi?
evet içini çiğden koyuyoruz, yazmayı unutmuşum baharcım...
Çok nefis görünüyor,denemek şart oldu....
gökçecim süpper görünüyor, eline sağlık.
Canım çok severim ve çok beğendim, ellerine sağlık:)
Çok severim çiğ böreği görüntü süpeeer, ellerinize sağlık.Tarifi aldım denemek istiyorum.Sevgiler
Ben de beklerim :)
Sofralarınızı çok beğendim, ellerinize sağlık :)
hafta sonu eşime yaptım, tek kelime ile harika oldu teşekkürler tarifi bizimle paylaştığınız için bir dahaki sefere teflon tavada çok az sıvı yağ ile kızartacağım.
Yorum Gönder