Pazar kahvaltısında son dokunuş olarak uzun zamandır aklımda olan bu tarifi uygulayayım dedim. Eşim de antep fıstığını çok sevdiği için tam ona göre bir tarif diye düşünüyordum, haklı çıktım bayıldı... Hatta kahvaltıdaki tuzlular bitse de katmere geçsem die hızlıca yedi önündekileri...
Ben tarifi hazır yufka ile uyguladım, baklava yufkası ile olan tarifler de var.
Aniden çaya misafir gelse yapılabilecek çok pratik bir ikram diyedüşündük ikimiz de. ayrıca birer dilimi bile oldukça doyurucu.
Malzemeler
- hazır yufka
- toz antep fıstığı
- toz şeker
- kaymak
- tereyağı
Hazır yufkayı tezgaha yayıp önce kaymak parçalarını yerleştiriyoruz. Daha sonra toz şeker ve antep fıstığı serpip, zarf şeklinde kapatıyoruz. tavada her iki tarafına da tereyağı sürüp kızartıyoruz. tavadan alıp üzerine antep fıstığı serperek, dilimleyip servise sunuyoruz. Sıcakken de güzel, bekleyince de tadı çok değişmiyor. Mesela biz kahvaltıdan artan dilimleri akşam afiyetle yedik :)
Dilerseniz biraz daha tatlı sevenler için üzerine pudra şekeri de ilave edebilir ya da içine konulan toz şekerini fazla tutabilirsiniz.
7 yorum:
süper olur :)(başlığa cevap)
:) haklısın
bence süper gider...
ellerine sağlık canım...
güzel olurdu olmasına ama önce tadına bakıyım canım,aldım tabaktan
sevgili şirine ve nane maydonoz sofrası denmenizi şiddetle önereceğim bir lezzet, çok da pratik;)
Olsa çok güzel olurdu. Sevgiler.
Merhabalar.Katmer harika.Çayımın yanına alıyorum bir dilim .Sevgiler
Yorum Gönder