31 Ağustos 2012 Cuma

canon 600d mi nikon d5100 mü?


bu iki model arasında kaldım sevgili takipçilerim.... hangisini alsak karar veremiyoruz? hem yakın plan yemek çekimlerinde başarılı, hem mimari çekimlerde dar ve kapalı alanları güzel çekebilen hem de gece çekimlerinde başarılı bol efektli bir makina olsun istiyorum. kullananlardan ya da bilgi sahibi olanlardan yorumlarını bekliyorum....

6 yorum:

vişnap dedi ki...

Selam vallahi ben makinemden çok memnunum nikon profesyonel de değil makine ama istediğim sonuçu aldığım için seviyorum.Lakin bu makinelerin havasını da seviyorum.Hangisi konusunda bilgim olmadığı için yardımcı olamıyorum canım.Ama öncesi iyice araştır derim.

Unknown dedi ki...

canım ben canon d1100 kullanıyorum ve cok memnunum ..bir arkadasımdada canon d600 var müthiş bir makina gerçekten..benim tavsiyem canon canım ..

ben Raif dedi ki...

Merhaba :) Öncelikle seçim için kolay gelsin. Ben seçerken oldukça zorlanmıştım. Ben Canon kullanıyorum ve kesinlikle tavsiye edebilirim. Kullanım kolaylığı açısından oldukça pratik.

Bütceniz nedir bilemem ama ben şöyle bir tavsiyede bulunacağım. Örneğin Canon 600Dlik bir bütceniz varsa, ben isteğinizi bir alt model olan 550D ye düşürüp, kullanım amacınıza ve yapmak istediğiniz çekimlere uyumlu iyi bir objektif almanızı tavsiye ederim. Mesela ben hala makinanın kit lensini kullanan bir insan olarak çok da istediğim sonuçları elde ettiğimi söyleyemem özellikle gece çekimlerinde çok zorlayıcı. Gittiğim fotoğraf klübündeki hocanın sözüyle de yorumumu bitireyim. Makinenizi pahalı almaya çalışmayın asıl masrafı objektife yapın demişti. Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

gUnLuGuM-gOkCe dedi ki...

HAKLI OLABİLİRSİNİZ RAİF BEY SİZİN YORUMUNUZDAN SONRA VATANDA 550D Yİ İNCELEDİM SIRADAN 18-55 LENS YERİNE 18-135 LENS KOYMUŞLAR, DİĞERİNE GÖRE DAHA NİTELİKLİ DURUYOR. TABİ BU DURUMDA FİYATI YÜKSELMİŞ 600DYİ GEÇMİŞ. O NEDENLE KARAR VEREMEDİM YİNE.

Ayşegül dedi ki...

Merhabalar

Raif beyle aynı şeyi söyleyeceğim.
Makine önemli ama sizin istediğiniz çekimlerin hepsini aynı objektifle elde etmeniz çok zor.
Şöyle düşünün her işi aynı anda yapan birinin performansı tek bir işe odaklanmış birinin performansı ile aynı olabilir mi?Modeli düşük olsun iyi bir objektifle o açığı rahatlıkla kapatırsınız...

Nikon mu canon mu derseniz ben her ikisininde artı ve eksisinin olduğunu düşünüyorum.Almayı düşündüğünüz makineleri gidin yakından görün. imkanınız varsa menüleri arasında gezin hangisi size daha yakın ve kolay geliyorsa o makine sizin için en iyisidir bence:)

Yemek fotoğraflarında makro çekim yapabilen veya alan derinliğini iyi vermesi açısından f1.8 ile 2.8 aralığında bir objektif tercih etmelisiniz.
Mimari çekimlerde geniş açı bir objektife ihtiyacınız olacak.
Gece çekimlerinde objektif değil tripod almanız şart:)

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Ben de Canoncuyum:) Bende Canon D60 var ama gerçek şu ki,iyi fotoğraf için iyi makine kadar bol alıştırma,iyi ışık şart. Kolay gelsin!