22 Mayıs 2012 Salı

çilekli pasta-taze fasulye-ev yapımı cordon blue


çilekli rulo pastayı ilk defa deniyorum pandispanyam çok güzel oldu yumuşacık, çok da güzel kıvrıldı ve kağıttan ayrıldı, önerileri dinleyince. içine ve üzerine fazla vaktim olmadığı için hazır birşeyler uygulamak istedim. eker marka tavuk göğüslerini çok seviyorum cornflakesle muzla karıştırıp acil tatlı krizlerinde eşimle severek yediğimiz bir ürün. onun dışındaki paket tatlıları hiç sevemedik, almıyoruz. neyse ben bu ekerin tavukgöğsünü kullandım krema olarak içine. ama biraz da çilek taneleri olsun diye abartıp bolca çilek kesince biraz ıslaklık yarattı, size tavsiyem benim gibi abartmayın çileği. üzeri için de krema ve pudra şekerini çırpıp çilek reçelinin suyundan ilave ederek bir pasta üst kreması oluşturmak istedim. o da güzel ve hafif oldu. en üste de file badem ve çilek kullandım. rulo pasta kekinde 3 yumurtalı tariflerden seçtim, yumurta kokmasını pek istemedim, tarif için tıklayın




cordon blue yu seviyoruz, fakat hazır olarak tüketmek istemiyoruz diyenler için ideal bir tarif. iki adet tavuk göğsünü yatayda ince olarak kesiyoruz ve parçaları iyice et tokmayı ile inceltiyoruz. sonra bir kat göğüs üzerine jambonu (ben hindi kullandım)ve ince dilim kaşar koyuyoruz. diğer ince tavuk göğsü parçasını üzerine kapatıp açıkta kalan kısım olursa kürdanla tutturuyoruz. ve şinitzel gibi önce un sonra yumurta sonra da galeta ununa batırıp bolca kızgın yağda kızartıyoruz. yanına da taze fasulye ile tam bir yaz menüsü...

4 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

ben bunların hepsinden istiyorum :))
enfeeees görünüyorlar...
canım ellerine sağlık...
kocaman sevgiler...

pembe kekik dedi ki...

Ellerine sağlık.Hepsi birbirinden güzel.Sevgiler:)

Edalı Mutfağım dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok leziz görünüyorlar
AFİYET OLSUN :))

gUnLuGuM-gOkCe dedi ki...

BİR DAHAKİ YAPIŞIMA GÖNDEREYİM SANA DA ŞİRİNECİM:)

TEŞEKKÜRLER PEPMBE KEKİK, SENİNKİLER DAHA GÜZEL...

EDALI MUTFAĞIM SANA DA TEŞEKKÜRLER...

SEVGİLER HEPİNİZE...YORUMSUZ BIRAKMAYIN BENİ...