10 Mayıs 2012 Perşembe

dostumuz ahmetin 2. doğum günü yemeği "oğlak tandır"


oğlak tandırın baş konuğumuz olduğu ahmetin yengesinin evindeyiz


zeytinyağlı enginar

pazardan alırken enginarı çok iyi seçmek gerekiyor, en güzeli de urla taraflarının enginarı oluyor bence.
bir de taze olan kısımlarını bırakırsak daha lezzetli oluyor. çanak haline getirdiğimizde önemli bir kısmını atmış oluyoruz, şekilde görüldüğü gibi pişirilirse ve saplarını da soyup ilave edersek daha lezzetli olabiliyor. bir de işin yeni bir sırrını öğrendim, onu paylaşayım sizlerle, pişmeye yakın taze soğanları serçe parmağımız boyunda kesip tencereye ilave edip limon sıkmak... tabii bir de kısık ateşte pişirmek her zamanki gibi...




oğlak tandır, bezelyeli köfteli pilav ve el açması su böreği 

burada da oğlağın çok taze olması ve yavaş ateşte ağır ağır çok uzun süre pişmesi tandırın tam kıvamını almasını sağlıyor

7 yorum:

Yıldız dedi ki...

Hım
menüler harika en güzelide birlikteliniz Allah daim etsin...
Ahmet'e de nice sağlıklı yıllar dilerim......

mutfakta bir mimar dedi ki...

Denemeye fırsat bulamadığım yemeklerden bir tanesi de enginar püf noktaları için teşekkürler =)

herşey tadında dedi ki...

offff gökçe naptın canım be
harika olmuş benim gb etobur biri
bunu görmemeliydi canım çekti;)))

MAZES dedi ki...

BİZE YOK MU?ELLERİNİZE SAĞILIK,AHMETİN DOĞUM GÜNÜ DE KUTLU OLSUN.

MAZES dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
gUnLuGuM-gOkCe dedi ki...

ahmet bizim çevresi geniş olan yakın bir arkadaşımız genelde bir hafta boyunca kutluyoruz doğum gününü, biz de en az iki gününe katılmış olduk, bu sofra da onlardan biri arkadaşlar... gerçekten yemekler döktürülmüş durumdaydık, tadı damağımızda, çatlayana kadar yedik:)

Aslı dedi ki...

Ahmet Bey'in doğum gününü bende kutluyorum buradan. Masa harika, Enginar bu sene hiç yemedim ben malesef :( çokta severim oysa. Ellerinize sağlık Gökçe :)