oğlak tandırın baş konuğumuz olduğu ahmetin yengesinin evindeyiz
zeytinyağlı enginar
pazardan alırken enginarı çok iyi seçmek gerekiyor, en güzeli de urla taraflarının enginarı oluyor bence.
bir de taze olan kısımlarını bırakırsak daha lezzetli oluyor. çanak haline getirdiğimizde önemli bir kısmını atmış oluyoruz, şekilde görüldüğü gibi pişirilirse ve saplarını da soyup ilave edersek daha lezzetli olabiliyor. bir de işin yeni bir sırrını öğrendim, onu paylaşayım sizlerle, pişmeye yakın taze soğanları serçe parmağımız boyunda kesip tencereye ilave edip limon sıkmak... tabii bir de kısık ateşte pişirmek her zamanki gibi...
oğlak tandır, bezelyeli köfteli pilav ve el açması su böreği
burada da oğlağın çok taze olması ve yavaş ateşte ağır ağır çok uzun süre pişmesi tandırın tam kıvamını almasını sağlıyor
7 yorum:
Hım
menüler harika en güzelide birlikteliniz Allah daim etsin...
Ahmet'e de nice sağlıklı yıllar dilerim......
Denemeye fırsat bulamadığım yemeklerden bir tanesi de enginar püf noktaları için teşekkürler =)
offff gökçe naptın canım be
harika olmuş benim gb etobur biri
bunu görmemeliydi canım çekti;)))
BİZE YOK MU?ELLERİNİZE SAĞILIK,AHMETİN DOĞUM GÜNÜ DE KUTLU OLSUN.
ahmet bizim çevresi geniş olan yakın bir arkadaşımız genelde bir hafta boyunca kutluyoruz doğum gününü, biz de en az iki gününe katılmış olduk, bu sofra da onlardan biri arkadaşlar... gerçekten yemekler döktürülmüş durumdaydık, tadı damağımızda, çatlayana kadar yedik:)
Ahmet Bey'in doğum gününü bende kutluyorum buradan. Masa harika, Enginar bu sene hiç yemedim ben malesef :( çokta severim oysa. Ellerinize sağlık Gökçe :)
Yorum Gönder