fırınlanmamış hali
öncelikle bir adet bostan patlıcanı pijamalı soyup, ortasını oyuyoruz.180 derece ısınmış fırına yumuşaması için koyuyoruz. diğer taraftan yüksük kısa makarnamızı haşlıyoruz. ve diğer taraftan 1 kırmızı ve 1yeşil biberimi, 2 diş sarımsağı, 1 küçük kuru soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz. sonrasında kıyılmış nane ve maydanozumuzu ve haşlanmış süzülmüş makarnamızı ekliyoruz. bu karışıma istediğimiz baharatları ilave edip, fırında yumuşamış olan kayık patlıcanlarımızı dolduruyoruz, üzerine 1,5 su bardağı kadar biber salçası, zeytinyağı ve sıcak su karışımını döküp ve 10-15 dk daha fırınladıktan sonra servise hazır oluyor, afiyet olsun:) pratik şık ve lezzetli bir tarif tavsiye ederim. bunun bir de kıymalı makarna ile karnıyarık gibi yapılan verisyonunu da deneyeceğim.
yanına da soya soslu tavuk ya da ızgara göğüs iyi gidiyor. akşam yemeğinde menüye bir de ayran eklerseniz, ideal bir denge sağlamış olursunuz.
12 yorum:
ELLERİNE SAĞLIK CANIM MÜKEMMEL:)
teşekkürler...
ellerinize sağlık müthiş bir görüntü sevgilerle..:)
sağol arzu, denemeni tavsiye ederim
ellerinize sağlık.. çok şık görünüyor: ) ben de beklerim blogma sevgiler...
çok güzel gorunuyor patlıcanın her turlusunu cok severım ellerıne sağlık harıka
blogunu ziyaret ettim, güzel bir başlangıç yapmışsın, devamını dilerim... dükkan tariflerin de çok güzel
Çok lezzetli görünüyor. Bayılırım patlicana. Ellerinize sağlık.
Ablam görmesin bunu düşer bayılır. Hem sebzeyi, hemde patlıcanı çok sever. Gerçekten harika bir görüntü ellerine sağlık..
çok teşekkürler nurs :) ben de çok severim patlıcanı...
aslıcım ablanla da senle de damak tadımız benzeşiyor, ben hem köfteyi hem de patlıcanı çok seviyorum, daha dur yaz gelsin ben nasıl patlıcan tarifleri yayınlarım burada:)
gökçe karnım çok aç lütfen gel buraya ve bize güzel birşeyler pişir...........
benim de aç walla şimdi ofiste çoktandır yemediğimiz bir öğle yemeği lezzeti olan menemen yapacağım:) gelin buyrun bekleris:)
Yorum Gönder