16 Nisan 2012 Pazartesi

cumartesi akşamı pizza gecesi... hem de ev yapımı...



gülercim bu poz sana gelsin, sevdiğini biliyorum, size de yapmak istiyorum en kısa zamanda...


pizza hamuru
1 yumurta
2.5 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı süt yada su
yarım paket yaş maya yada 1çorba kaşığı kuru maya
bir tatlı kaşığı şeker
tuz


  • sütü ısıtın. süt elinizi yakmayacak bir sıcaklıkta olsun. Mayayı ve şekeri içine ilave ederek kabarması için yaklaşık 15 dakika bekleyelim.
  • Unu bir kabın içine boşaltalım. Ortasını havuz gibi açalım mayalı sütü,yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu ilave ederek yoğuralım. (Hamur bütün unları kaptan toparlamış olmalı. Kaptan kurtulmalı. Bunun içinde hamur bütün unu toparlamadan önce bir kaşık yardımıyla elinizdeki tüm hamuru kabın içine sıyırın. Elinizi kabın kenarındaki un ile hafifçe unlayın. Bu aşamadan sonra hamur elinize yapışmayacaktır. Böylece yoğurmanız da kolaylaşacak.)
  • Hamur kabının ağzını örtüp ılık ortamda hamur iki katı olana kadar mayalandıralım. ( ben hamuru karmaya başlarken fırınımı 10 dakika kadar 100 derecede ısıttım. Yoğurduğum hamuru bu fırının içine koydum. Fakat fırının kapağını kapatmadım. Böylece hamurum 30-35 dakika kadar bir sürede mayalandı.)

yukarıda görmüş olduğunuz tepsilerle pizza pişirmek çok daha keyifli hale geliyor, hamuru da içi de dışı da çok lezzetli bir kıvamda pişiyor.  

üzerine de istediğiniz her türlü malzemeyi koyabiliyorsunuz. ben tam karışık yapıp, mantar sucuk, sosis , biber, domates, siyah zeytin ve kaşar kullandım.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

:) Şeker senin tarif super kolay da görünüyor ama ben de daha kolay ı var dondurulmuş pizzayı fırın at 15 dk da servis e hazır :D

Güler Şimşek

gUnLuGuM-gOkCe dedi ki...

:) çok haklısın kuşum yaaa:) o en kolayı. bazen de o hazırların üzerine malzeme ilavesi yaparak da tatlandırıyorum. malzemesi bol olan pizzaları sevdiğim için... boşuna hamur yemeyelim ama dimi ;)

Unknown dedi ki...

Canım nefiss ötesi görünüyor nefiss..
Nasıl canım çekti bir bilsen..
Ellerine sağlık.
Afiyet olsun..
Sevgiler.

herşey tadında dedi ki...

ellerine sağlık tepsileri nerden bulabilirim bilgi verirsen sevinirim;))
sevgiler

gUnLuGuM-gOkCe dedi ki...

herşey tadında endüstriyel mutfak malzemeleri satan yerler var, fincancılar çarşısı gibi yerler izmirde. orada profesyonellerin kullandığı tepsilerden almıştım.

hayat cafe walla yüklerken bugün fotoları benim bile canım çekti yeniden:) teşekkür ederim

mutfakta bir mimar dedi ki...

Çok güzel görünüyor eline sağlık...Ben de sarmıştım bir ara pizzalara.Hatta artık kolay olsun diye hamuru hazır ekmek hamurunu kullanarak yapıyordum pizzayı.Önerdiğin tepsileri ben de araştıracağım..

gUnLuGuM-gOkCe dedi ki...

bu hamur çok pratik mutfakta bir mimar, ekmek hamurundan vazgeçirtiyor insanı, onda biliyorsun şekerli bir tat olmadığı için pizza biraz eksik kalıyor. bu tepsiler de alttan delikleri ile iyi pişmeyi sağlıyor, bulabilirsen tavsiye ederim.