6 Nisan 2012 Cuma

pembeli morlu bir pazar kahvaltısı - yalancı açma börek


yalancı açma börek (unlu börek de diyorlar)

2 adet yufka
1/2 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı un
zeytinyağı

öncelikle bir yufkanın her tarafını bolca yağ ile tamamen yağlıyoruz. onun üzerine unumuzu serpiyoruz ve ikiye katlıyoruz. ikiye katlanmış yufkanın geniş kısmına kavrulmuş kuru soğana ilave edilmiş ıspanaktan oluşan az pişmiş malzemenin yarısını koyup sarıyoruz.sonra ikiye bölüp borcama yerleştiriyoruz. ikinci yufkaya da aynı işlemi yapıyoruz. üzerine yumurta sarısı süt ve yağ karışımını sürüp 190 derece fırında yaklaşık 30 dk pişiriyoruz. 

sabah kahvaltısı ve çay saati için ideal. uzun zamandır gördüğüm bir tarif aslında, birçok blogda unlu börek diye geçiyor ama bence açma böreğe çok yakın bir tat yakaladığımız için yalancı açma böreği demek daha mantıklı geldi. ilk denememdi, afiyetle yedik, çeşitli versiyonlarını ileride deneyeceğim, misafirlerime de yakın zamanda ikram edeceğim bir lezzet oldu.

bu arada ikeadan yeni almış olduğum açık pembe tabaklarım, beyaz metal peçeteliğim ve fuşya saksımla güzel bir uyum yakaladım. bunun balkon versiyonları ile karşınızda olacağım umarım en kısa zamanda...


5 yorum:

herşey tadında dedi ki...

ellerine sağlık tatlım harika görünüyor izleyicin oldum seni takip etmeye başladım hadi ama sende gel daha yeni başladım blog yazmaya senide bekliyorum bloguma izleyicim olll;))

gUnLuGuM-gOkCe dedi ki...

teşekkürler yorumun ve ziyaretin için seve seve gelirim, mutlu haftasonları....

pembe fiyonk dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Çok şirin bir masa:)

gUnLuGuM-gOkCe dedi ki...

teşekkürler pembe fiyonk...
pumpuli artık sen de takibindesin, merci...