bugün bizim çok severek yediğimiz doyurucu bir salata tarifi vermek istiyorum sizlere...
malzemelerimiz (2 kişilik)
- ıceberg marul (5-6 yaprak)
- akdeniz yeşilliği (varsa)
- salatalık
- cherry domates (kışın diğerlerinin tadı tuzu olmuyor almıyorum)
- 1 adet tavukgöğsü, inceltilerek julyen kesilmiş
- ince kıyılmış mantar
- julyen kesilmiş yarım kabak
- julyen kesilmiş bir adet havuç
- julyen kesilmiş bir adet kırmızı biber
- julyen kesilmiş bir adet yeşil biber
- ince dilimlenmiş 3 diş sarımsak
- zeytinyağı
- limon, tuz, nane
- teriyaki sos
- öncelikle yeşilliklerimizi yıkayıp sularını süzdürmek için kenara bırakıyoruz.
- diğer tarafta wok tavada zeytinyağının içerisine önce sarımsak ve tavuğumuzu koyuyoruz. bunlar beyazlaşınca içerisine kabak hariç tüm sebzelerimizi ekleyerek kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz, arada bir karıştıyoruz.
- sebzeler yumuşayınca ve tavuk iyice pişmeye başlayınca kabağımızı ekliyoruz, birkaç kez çevirdikten sonra teriyaki sosumuzdan bir çorba kaşığından biraz daha fazla miktarda ilave ediyoruz, bir dk daha pişirip kapatıyoruz. (istenirse bir iki kaşık krema ilavesi yapılabilir)
- kurumuş yeşillikleri kesip salata kaselerimize aldıktan sonra limon tuz, zeytinyağı ve biraz kuru naneden oluşan sosumuzu yeşiliklerin üzerinden gezdirip, sıcak olarak tavadaki karışımımızı döküyoruz ve afiyetle yiyoruz:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder