7 Şubat 2012 Salı

Macar Çorbası ve Kereviz Dolması






şu esse nin indiriminden almış olduğum minik esse döküm tenceremle büyük aşk yaşıyorus, çok lezzetli yemekler pişiyor, hala almayanlara duyrulur.
bu arada macar çorbası küçükken ilk yemek yapmaya başladığım zamanlardan kalma bir tariftir.
macar çorbası

Malzemeleri



•1 Adet Yumurta

•4 Kaşık Yoğurt

•2 Kaşık Un

•1 Adet Tavuk Suyu

•4 Dilim Salam

•1 Kaşık Margarin

•1 Tutam Kırmızı Biber

•1 Tutam Tuz

•1 Tutam Nane


Hazırlanışı


1 adet yumurtayı ve 4 çorba kaşığı yoğurdu bir çatal yardımıyla iyice çırpalım. Çorbayı pişireceğimiz tencereye aktaralım. 2 çorba kaşığı unu ekleyip biraz su ilavesi ile incelterek topaksız bi kıvama gelmesini sağlayalım. 4 su bardağı suyu ve tavuk suyu tabletini ilave edelim. Küçük kareler şeklinde kestiğimiz salam dilimlerini tencereye aktalarım.Hafif ateşte ve sürekli karıştırarak bir taşım kaynayana kadar pişirelim. Margarini küçük bir tavada eritelim ve kımızıbiberi ekleyelim. Biberli yağı çorbanın üzerine dökelim. Üzerine nane serperek servise sunalım.



Hiç yorum yok: