28 Şubat 2012 Salı

evde pazar kahvaltısı

 kahvaltı soframız
 3 peynirli kanepe

tulum kaşar ve beyaz peyniri rendeleyip içine bir yumurta kırıyoruz ve 1 tatlı kaşığı kuru nane ilave ediyoruz. üzerine ince bir tabaka tereyağı sürdüğümüz ekmek dilimlerini sıcak fırında 170 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz. benimkiler biraz fazla kızardı, diğer kahvaltılıklarla uğraşırken:(
 ıspanaklı top börek
çoktandır bloglarda hoşuma giden bir börek tipi, bunun kıymalı versiyonuna yalancı içli köfte olarak adlandıranlar da var. ben ıspanaklısını denemek istedim. yapılış aşamalarıyla birlikte kevserin mutfağından tarifi alabilirsiniz, ben bire bir onu uyguladım, çok lezzetli dışı çıtır içi yumuşak böreklerim oldu. bunu şişe takıp cherry domatesle sunum yapmak da hoş olur, misafir sofralarında gezindiğim bloglarda görmüştüm, gayet şık ve iştah açıcı duruyor.
 tırtıl patates ve kürdanda sucuk
iyice yıkanmış taze patatese ince ince derin kesikler atıyoruz. aralarına ince dilim sarımsak ilave ediyoruz.üzerine fırça ile zeytinyağı sürüp 200 derece fırında iyice pişene kadar yaklaşık 30 dk pişiriyoruz.
aynı tepsiyi fırından almaya 5 dk kala kürdanlara sucukları takıp fırında pişirip sunabilirsiniz.
domatesli yumurta
eşimin favori kahvaltılıklarındandır. zeytinyağında pişen rendelenmiş domatesin üzerine kırılan çırpılmış yumurta ile hazırlanır, gayet basit ama lezzetli bir tariftir. en çok da tavadan yemeyi sevdiği için bunu tabakta servis etmiyoruz.

1 yorum:

Gökhan KAZANÇ dedi ki...

süperdiiiiii :))))