29 Şubat 2012 Çarşamba

etli erişte çorbası,yumurtalı patatesli pırasa


ETLİ ERİŞTE ÇORBASI


bir yemek kaşığı tereyağı ile 2 yemek kaşığı ayçiçek yağında yarım kaşık biber yarım kaşık domates salçasını kavurup bir domates rendesi ilave ediyoruz. kısık ateşte domatesler piştikten sonra 1,5 lt kaynamış suyu, çok küçük olarak doğranmış (önceden haşlanmış dana eti) ni ilave edip, 1 çorba kasesi erişteyi ekliyoruz. erişteler pişene kadar orta ateşte pişirip, 5 dk dinlendirip servis ediyoruz.


YUMURTALI PATATESLİ PIRASA KAVURMASI


pırasaların dış kabuklarını soyup güzelce yıkıyoruz. orta incelikte doğrayıp kenara koyuyoruz. taze patatesleri de minik küpler şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz. patatesler yumuşamaya başlayınca pırasaları da ilave edip kavuruyoruz. sonra üzerine iki adet çırpılmış yumurtayı döküp yumurtalar pişene kadar 2 dk daha kısık ateşte pişiriyoruz.pırasa sevmeyen çocukların bile sevdiği bir yemek oluyor, malum çocuklar patatesi genellikle severler, o nedenle pırasayı da yedirebilirsiniz bu şekilde.

Hiç yorum yok: