12 Ocak 2009 Pazartesi

izmir'i istiyorum


Nasıl alırsınız?

Sulu mu - Susuz mu?

Efeli mi – efesiz mi?

Kavun – peynir tabağı, roka – balık tadında, imbatının havası…

Denizi kız,

Kızı deniz,

Sokakları hem kız, hem deniz kokan şehir

İzmir Cumhuriyeti burası. Bu kent başka bir ülke.

Laik – demokrasi kalesi.Başkadır insanları. Özgürdür yaşamları.Geleni de benzetir kendine, taviz vermez yaşam öyküsüne. Giden kalır kıyısında, dokundu mu suyuna havasına… Benzer çağdaş Türk insanına! İşte böyle bir memleketin kadını – erkeği – çocuğu – genci – yaşlısı teslim edecek mi ruhunu derin siyaset kulislerine? Rakı masasında balık mı olalım? İzmir'in balığı masaların kralı…Birkaç ne – niyetli adamın yokladıkları nabızların İzmir de atmayacağını bilmeleri gerek – bildirmemiz gerek… AKP çok yakınlarındaki kişilerle İzmir Büyük Şehir Belediye Başkan adayı ile ilgili kazanma hedeflerinin hesabını yapıyor. Vitrini koruyalım, yolumuza bakalım! İzmir işgal altında!

İzmir'i kim verecek?

Gelin alın bizden… Biz yüreklerden. Taviz vermeyiz dikliğimizden…

Gelirsiniz – gidersiniz ama İzmirli asla değilsiniz.İzmir de yaşamak kim olduğunu düşünmeden o şehre ait olmaktır. Tanımak ve bilmektir. Kar yağmaz İzmir'e. Yağdığında 'İzmir'e kar yağdı sayın seyirciler' der tüm haber kanalları. Apartman bahçelerinde limon ağaçları, zeytin dalları… Aşk eder, meşk eder Güzelyalı'nın ağaçları, bakışıp durur 'Karşı kıyıdakiyle. Zaten aşk ve meşkin ta kendisidir bu şehir. Şu kordon boyunca yemyeşil çimenlere uzanır özgür bedenler. Denize karşı ne yaşı ne başı nede türbanı dinler, 'nede daha çocuk onlar'ı' … Uzanıp çimenlere alır busesini denizin iyodunu içine çeke çeke, İzmir'in saçları karıştıran, etekleri uçuran rüzgârında… Küçük geveze, neşeli yalıçapkını, geçirir zamanını kayıtsız aşklarıyla! İzmir'i istemek ve almaya çalışmak zor bir iştir. İzmir Türkiye değil, Türkiye de İzmir değil.

Çağdaş – Demokrat – Aydın - Laik İzmir'i seviyorum.

Ah keşke Türkiye'nin her kenti İzmir gibi olsa…

Suluda içilir, susuzda…

Sağlığınıza!

"bu yazı bana üye olduğum bir mail grubu aracılığı ile ulaştı, kim yazmış bilmiyorum ama yazanın eline sağlık olduğu gibi eklemek istedim bloguma"

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Bende

Adsız dedi ki...

Çağdaş – Demokrat – Aydın - Laik İzmir'i seviyorum.

Ah keşke olsa ama egeden anadoluya geçtiğinde herşey değişiyor... nerede İzmir...!!! yanından bile geçmiyor maalesef izmire benzemek bir kenara..!!!

Sevgili izmirliler bu görev size düşüyor, Lütfen izmirli olmayan 1 torba kömüre 1 paket makarnaya izmiri satacak geri zekalılara izmirin kaç bucak olduğunu ancak siz gösterebilirsiniz...

Sağlığınıza!

gUnLuGuM-gOkCe dedi ki...

ceoxi, çok tşkler, widgetlerimi yine toparlamışsın ama şu lale konusunda uyuşmuorus sen siliosun ben ekliorum. artık pes ettim eklemicem bi süre...:)

ran,bize düşen bu görevin üstesinden geleceğimize inanıyorum, inanmak istiyorum...

Unknown dedi ki...

izmirliyiz gavuruz bundan onurluyuz gururluyuz mutluyuz....

Digital Sevgi Kelebeği dedi ki...

Feci bişey bu İzmirli olmak:)