23 Aralık 2008 Salı

hünkar beğendi:)


tarifini daha sonra ekleyeceğim ama fotoğrafını yayınlamak için sabırsızlandım nedense...
Malzemeler :




Beğendi için;

5 adet orta boy patlıcan

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz, karabiber

yarım limon



etli kısım için;



750 gr kuşbaşı dana ya da kuzu eti

2 adet kuru soğan 2 adet domates ya da

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tuz, karabiber



Hazırlanışı:



Kuru soğanları yemeklik doğrayın, domatesi rendeleyin, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve kuşbaşı etleri bu malzemeyle karıştırın.

Tuzunu ve karabiberini ekip, suyunu koyun ve etler yumuşayıncaya dek pişirin. (Orta, hatta kısık ateşte). Etler pişerken, beğendiyi hazırlamaya geçin.



Varsa ocak üzerinde mangalda yada de tepsiye yağlı kağıt yayıp, patlıcanları fırında közleyin. Patlıcanlar iyice pişince, akan su altında kabuklarını soyun ve kararmamaları için limonla ovun.

Başka bir tencerede tereyağını eritin, unu pembeleşinceye dek kavurun. Sürekli karıştırarak soğuk sütü azar azar ilave edin, koyulaşınca patlıcanları ekleyin. 10 dakika daha pişirin, tuzunu, karabiberini serpip, ateşten alın.

Servis için önce tabaklara beğendiyi paylaştırın. Sonra üzerlerine birer kepçe yahniden koyun.



3 yorum:

Unknown dedi ki...

sen yaptın onu öğrenelim gökçe hanım:)))

Görkem dedi ki...

tabakta leke var sanki kıl gibi bişi görüyorum. Ama genede hünkar gibi görünm olarak bende beyendim.

gUnLuGuM-gOkCe dedi ki...

ben yaptım elbette Jam bey, kendi elceğislerimle;)

aaa görkiii, sen çok fasla yemekteyiz programını izlemeye başlamışsın, kapmışsın replikleri. saç maç olmas benim tabağımda, çok temiz çalışırım mutfakta;)