6 Kasım 2008 Perşembe


afişlerini gördüğüm Namık Kuyumcu'nun yeni kitabı önce başlığıyla sonra hakkında yazılanlar ve yapılan alıntılarla beni oldukça etkiledi, en kısa zmnda okumalıyım diyorum... Radikal'deki tanıtım yazısından alıntılarla AŞKIN RENGİ SİYAHTIR'dan sizlere hoşuma giden bir iki paragraf sunayım dedim...


“Bir şakayız dünyada! Her şeyin büyük ciddiyetlerle yapıldığı her yerde; savaşa, işgale, zorbalığa, adaletsizliğe, zulme, her türlü şiddete, ayrımcılığa, eşitsizliğe, sevgisizliğe, arkadaşsızlığa, özensizliğe, aşksızlığa, umutsuzluğa ve nefrete karşı bir şakayız bu dünyada! Tepeden tırnağa kadar bir şaka! Aşktan ve dostluktan yana. Sonuna dek paylaşmak ve sonsuz adalet için. Nefret ve sevgisizliğe karşı... Tahammülsüzlük ve şiddete sonuna dek hayır diyerek! Her türlü egemenliğe ve eşitsizliğe karşı çıkarak! Barışarak! Konuşarak! Tartışarak! Sevişerek! Şakalaşarak! Savunarak! Karşı çıkarak! Gülüşlerini kahkahalara taşımak isteyen, kocaman bir şakayız dünyada!”


“Yalanı tarihten ve geçmişten, yılanı kötülükten ve zehirden ezberimize dayatan tüm iktidarlar ve cemaatleriyle derin hesaplaşmaların zamanı gelmiştir artık!
Bilginin ve erdemin gülçin yollarından geçip, vicdan ve farkındalığın geniş avlularında buluşmanın zamanı çoktan gelmiştir! Bundan kaçınılamaz!” diyor.


SİZCE DE AŞKIN RENGİ SİYAH MIDIR?

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Aşkın rengi siyah mıdır??
belki de...
Aşk maviyle başlamıştı. o gerçek gökyüzü mavisini görmemi sağlayan güç, o her nefes alışıma anlam katan anlamlı yaşam destekçisi olmuştu. bir çiçeğe bile dokunuşu bakışı koklayışı bile değiştiren güç..
Ve sonunda mavilikler yavaş yavaş yerini gecenin malum karalığına bıraktı..
Aşk; bir gün gibi oldu..nasıl bir bahar sabahı kalkarsınız hava muhteşemdir, hiç bir bulut yoktur, hava ne sıcaktır ne de soğuktur, çiçeklerin o güzel kokuları etrafı sarmıştır. böyle bir sabah gibidir aşkın başlangıcı. daha sonra gece gelir siyah gece soğuklaşır... yalnızlık... belki acı... gözyaşı...