19 Mayıs 2008 Pazartesi

İŞTE EN ÇOK ELEMAN ARANAN İŞLER
Mali denetimci ve mali analist: En çok talip edilen pozisyonlardan olduğu için. adayların ücret beklentileri çok yüksek. Pozisyonda sirkülasyon fazla.
Java geliştirici: Java yeni ve sürekli yenilenen bir teknoloji. Bu nedenle Türkiye'de bu alanda uzmanlaşmış deneyimli kişi bulmak zor.
Yönetici asistanı: Sirkülasyonu en fazla olan pozisyon. Her firmanın kültürüne ve beraber çalışılacak yöneticiye göre profil değişebiliyor.
İş geliştirme müdürü: Bu pozisyon yeni yapılanma döneminde olan firmalarda talep ediliyor. Her firmada bulunan bir pozisyon olmadığı için eleman bulmak zor.
Teşkilatlanma sorumlusu: Vakıf yapılarına yönelik bir pozisyon. Türkiye'de sivil toplum kuruluşları kariyer açısından talep edilmiyor, bu pozisyonda çok fazla uzman yok ve ihtiyaç var.
İngilizce bilen resepsiyonist: Yabancı dil bilen kişiler tercih etmediği için uluslararası firmaların sıkça talep ettiği bir pozisyon.
Yer bulma ve kiralama uzmanı: Türkiye'de gelişen perakende sektörü ile ortaya çıkan bir pozisyon. Büyük perakende firmaları mağaza yeri bulma, kiralama işlerinden sorumlu olacak kişi arıyor. Henüz uzmanlaşmış aday bulunamıyor.
Mağaza satış elemanı: Her gün bir yenisi açılan alışveriş merkezlerinde çalışacak yetişmiş, firma kurum kültürünü en iyi şekilde yansıtan, vardiyalı çalışmaya açık mağaza satış elemanı pozisyonu da en fazla aranan pozisyonlardan.
Not: Veriler Select KRM'den alınmıştır.
Milliyet gazetesinden alınan yazının dvmı için tıklayın

Hiç yorum yok: