20 Ocak 2008 Pazar

Hüsü'nün annesinin elmalı tatlısı


bu lezzetli tatlıya başlarken elimize bir adet geniş borcam tepsimizi alıyorus içine 2 kat bisküiyi diziyoruz (tercihen çifte kavrulmuş) bisküilerin üzerine yaymak üzere iki ela rendesi iri kırık ceviz içi ve bir tatlı kaşığı tarçını karıştırıyoruz. (dilerseniz ince rende ile çiğ olarak, dilerseniz hafif pişirip suyunu çektirerek)
diğer taraftan bir avuç şekerin içerisinde soyulup ortadan ikiye bölünmüş ve oyulmuş 6 adet yeşil yerli sert elmayı haşlayıp, çatal batacak kıvama getiriyorus. daha sonra elmaları suyun içerinden çıkartıp hafif sulu şekilde borcama yerleştiriyoruz. bombeli kısım yukarıda kalacak şekilde.
üzerine de muhallebiden biras yoğun bi kıvamda karışım hazırlıyoruz.
1 lt süt
2 çorb kaşığı un
2 çorb kaşığı mısır nişastası
1 pkt vanilya
1 su bard. şeker
tüm bu malzemeleri çırpıp kısık ateşte pişiriyoruz içerinine bir çorba kaşığı margarin ekliyoruz ve yoğun kıvamı elde edene kadar pişiriyorus. bu muhallebiyi elmalaın üzerini kaplayacak şekilde döküyoruz tepsiye.
en üstü de iri kırık ceviz ve tarçınla süsleyip soğumaya bırakıyoruz. daha sonra elmaların kabarık görünen kısımlarından porsiyonları ayarlayarak kesip servis yapıorus. afiyet olsun sevgili okurlar.
bu bisim şirkette çok meşhur bi hale geldi. ben tarifi aldıktan sonra fotokopi ile çoğaltıp merak eden tüm departmanlara dağıttım. sanırım haftasonu herkes bunu yapıyor evde ;) acaba onlarınki nasıl oldu :)
bu arada lüfiye teyzeye tarif için teşekkür ediorusss, sırada onun tavuk salatası tarifi var yrn da onu deneyeceğim ...

Hiç yorum yok: