18 Kasım 2007 Pazar

antakya kebabı (antioch)

Malzemeler:

600gr Kuşbaşı et
2 Su bardağı erişte
3 Domates
3 Yemek kaşığı margarin
1 Su bardağı bezelye
½ Demet dereotu
1 Enginar
10 Mantar
2 Kuru soğan
4 Yeşilbiber
1Su bardağı kaşar peynir rendesi(Dil peyniri de olur)

Yapılışı:

Kuşbaşı eti minik küpler halinde doğranmış soğan ile kavurun. Mantarları küp küp keserek ete ilave edin. Daha sonra sırasıyla yeşilbiber, enginar, domates, bezelyeleri ilave edin.
Diğer tarafta erişteleri tuzlu ve hafif yağlı suda makarna gibi haşlayın. Yağlanmış tepsiye önce kavrulmuş eti ve bezelyeyi daha sonra da erişteyi düzgünce yerleştirin. Tepsinin üzerine alüminyum folyo ile kapatarak 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika demlendirin. Servis yapmadan önce üzerini kaşar rendesi veya dil peyniri ile süsleyin.

Hiç yorum yok: