18 Temmuz 2007 Çarşamba

"Şu yazıyı okumadan önce de sonra da fikrim hep aynı, bu insan türü sadakat duygusundan mahrum, aldatma ve yalan yine hat safhada itiraf edebilenlerin sayısı %21 çıkmış anca!"
Türkiye genelinde 24 ilde, yüz yüze anket yöntemiyle gerçekleştirilen "Türkiye Erkek Profili" araştırmasının sonuçlarına göre, Türk erkekleri giderek sağlığına, giyimine ve beslenme alışkanlıklarına dikkat eder hale geldi ama eski alışkanlıkları da devam ediyor.

Araştırma, Efes Pilsen için TNS Piar tarafından yapıldı.

* GALATASARAY BİRİNCİ: Erkeklerin yüzde 34'ü Galatasaray taraftarı. Galatasaray'ı yüzde 22 ile Fenerbahçe ve yüzde 17 ile Beşiktaş izliyor. Erkeklerin yüzde 20'si fanatik bir taraftar ve hayatın anlamı sadece futbol.

* FIRSATINI BULAN EŞİNİ ALDATIYOR: Türk erkeğinin dörtte üçü eşini güzel buluyor, gurur duyuyor, aşırı kıskanıyor. Ama fırsatını bulunca aldatanların sayısı da azımsanmayacak kadar çok. Erkeklerin yüzde 21 eşi ya da sevgilisini aldattığını itiraf ediyor. Ekonomik gücü yeterse birden fazla kadınla evlilik yapılmasında sakınca görmeyenlerin oranı ise 12.5

* ALYANSLA ARALARI HİÇ İYİ DEĞİL: Ortalama 23 yaşında evlenen erkeklerin yüzde 63'ü evlendikten sonra parmağına alyans takmıyor, yüzde 69'u hem resmi, hem de dini nikâh yapmayı tercih ediyor. Araştırma sonuçlarına bakıldığında çiftler arasında kan bağı oranı şehir yaşamında gitgide azalıyor. Çiftlerin yüzde 88'nin arasında kan bağı yok.

* KİTAP OKUMUYORLAR: Günde ortalama 3-4 saat televizyon izleyerek vakit geçiren Türk erkeğinin okuma faaliyetleriyle de arası iyi değil. Okuma yazma bilen erkeklerin yüzde 46'sı hayatlarında hiç kitap satın almazken, yüzde 28'i uzun zamandır kitap almadıklarını ifade ediyor. Okuma yazma bilen erkeklerin yüzde 65'i hiç ya da uzun zamandır kitap okumadığını itiraf ediyor.

Sabah gazetesi...

Hiç yorum yok: