24 Mayıs 2007 Perşembe

etrafımısdaki ruhsuz bedenler ürkütüyor gün geçtikçe insanı, şık bi şekilde ambalajlanmış fakat içi boş o kadar çok insan var ki... yazıyı okurken bunlar geçti aklımdan... peki ya sizin?

İŞGAL

Güneş batmak üzere. Gökyüzünde sarının, kızılın, turuncunun ve mavinin uyumuna takıldı gözlerim. Her bitiş; bugünün bitişi kadar renkli, bu kadar göz alıcı olsaydı keşke.

Günle güneş ayrılıyor, ay doğuyor karanlıklara. Bedenlerle ruhlar ayrılıyor; biri toprağa, diğeri kayıplara karışıyor. Ay geceye veda ettiğinde güneş günle tekrar buluşuyor. Bu ahenk böyle devam edegeliyor da bedenlerle ruhların uyumu bir türlü yakalanamıyor sanki. Her bitiş yeni bir doğuşun müjdecisiyse etraf neden bedensiz ruhlarla, ruhsuz bedenlerle dolu... "Bakımlı bedenler" sıkıyönetimi altındaki "Kayıp ruhlar" ülkesindeyim sanki....

Bakımlı bedenlerin demokrasisi var burada... Sıkıyönetim altında olanlar; "ruhlar". Kaybolmuşlukları ondan mıdır bilemem ama nabza göre şerbet vermeye alışmış gibiler. Kelimeler suya yazılıyor. Anlam yüklenmeye çalışılan, o ruha ait olmayan ve ikincisinde kendisini ele veren yalan bakışlar. "Bakımlı bedenler" idaresinin arsız ve bitmek bilmeyen arzularının kölesi; dokunuşlar...

Kül Kedisi masalları yok denecek kadar az bu diyarda. Kaybolmamış ruhların birbirini bulması ile son bulan hikayeler, "ilk on" listesinde yer almıyor artık... Sarının, kırmızının, turuncunun, mavinin ruhlardaki uyumuyla belirlenmiyor ki liste... Bakımlı bedenlerin, asi ruhları "boyalı kelimelerle, imitasyon bakışlarla, saplantılı dokunuşlarla" ele geçirmesinin öyküsü var çokça. Bakımlı bedenlerin yarışı bu. Kaç asi ruhu ele geçirirlerse o kadar çabuk yükseliyorlar listede. Kıran kırana bir mücadele. Ele geçirilen her ruh, bedeninden ayrılıyor, "bakımlı bedenlerin" "kayıp ruhlarına" güç katıyorlar. Renkler de değişmiş; "Bakımlı Bedenler" ithal kırmızılar, sarılar, maviler kullandıkça "kayıp ruhlar" enflasyonu artıyor.

Aslında kan gövdeyi götürüyor. Düpedüz "işgal" bu... Ne gecenin güne dönmesine benziyor, ne güneşin yerini aya bırakmasına.

Banu Aksoylu

Hiç yorum yok: