23 Mayıs 2007 Çarşamba


bazen "dur gitme" deyip sahip çıkmak gerekir hayata, aşka... dimdik durarak karşısında... birden bu yazıyı okuyunca bunlar geçti aklımdan. peki kaçımız bunu yapabildik, ya da yapabiliyoruz? hayatımız da bööle kaç tane pişmanlığımız var?

Lütfen gitme...


Ne zor gelir insana gitme ama ne olur gitme demek. Dilimin ucuna kadar gelir. Hemen söyleyebilirim aslında. "Gitme !!!" O kadar kolay mı acaba ? Gururum var ya serde. Söylersem kırılır toz buz olur. Bunun için sevdiğim gitsin daha iyi. Bunları bilirim de söylemeye gelince söylenemez işte her ne dense. O kadar kolay ki aslında : "Gitme !"

Gitme lütfen kal. Kal daha bir çok anı var paylaşılacak. Yürüyeceğim seninle. Yemek yiyip dedikodu yapacağım. İşime sıkılırsa canım, sana anlatacağım. Bağıra çağıra kavga edeceğim. Sen yapma dedikçe yapacak, sen gel dedikçe kaçağım. Deli dolu seveceğim seni. Seni sevdikçe sevgim büyüyecek, büyüdükçe sana özlemim artacak. Küseceğim daha sana. Kalbimi kıracaksın, ben de seni. Seni affedeceğim sonra. Sonra... Sonra yapacak çok şey var.

Dur bakalım daha yaz gelecek. Havalar ısınacak. Okullar kapanacak. Daha denize gideceğim seninle. Rüzgar saçlarımızda dolaşırken ben sana sarılacağım. Seni sen olduğun için sevecek denizden bile kıskanacağım. Gitme !

Sonra sonbahar gelecek usul usul. Sonbaharı seyredeceğim seninle. Sarı, kırmızı kuru yaprakların üzerinde yürüyeceğim. Dalların arasından sızan sonbahar güneşini seyredeceğim. Fotograflarını çekecek, bastırmadan yine saklayacağım onları. Yağmura yakalanacağız ansızın. Islanacağız. Çamur olacak üstümüz başımız. Bana kızacaksın. Bana kızmanı seyredeceğim. Dur gitme !

Kış var daha kış. İlk soğukları seninle hissedeceğim. Mevsim değişirken sevgimin de değiştiğini görmek beni deliye çevirecek. Büyüdüğünü farketmek deli edecek beni. "Sev sev nereye kadar diyeceğim" yine. İlk soğuk yağmurlarda seninle yürüyeceğim. Islanacağız, üşüyeceğiz. Sıcak bir kahve içilecek yer ararken üşüyeceğiz daha seninle. Sonra kar yağacak. Yağan karı seyredeğim seninle. Dağlara gitmek gelecek içimden. Karlarda, buzda seninle düşüp kalkacağım daha. Üşüyünce sana sarılacağım. Dur gitme !

Gitme bak daha bahar gelecek ansızın. Çiçekler açacak. Kıştan sonra öyle güzel gelecek ki bahar. Taze taze kokacak heryer. Güneşin sımsıcak ilk ışıkları ile ben de bahar olacağım Erguvanları seyredeceğiz daha seninle. Boğazda oturup çay içmeceğiz. Dur ne olur, ne olur gitme !

Gidersen kolay mı olacak sanki. Sabah uyandığımda rüya sanacağım. Ansızın içim acıyacak. Uyanmak istemeyeceğim. Uykuya dalmak istesem de acı uyandıracak. Heryer de sen olacaksın işte, gereksiz yere. Sağda, solda sesin kokun nefesin. Ansızın aklıma gelecek gözlerin. Aramak isteyeceğim. Arayamayacağım.Dur ne olur gitme !

Müge Ünal

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne vakit gelsen aklıma
Bir yıldız düşer içime
Seni görürüm o anda
Yağar yağmur avucuma
Gidersen doğmaz güneşim
Sarar gözlerimi acı bir telaş

Gitme desem canım
Kalır mısın benimle
Gitme desem canım
Sever misin benimle

Gitme gitme gitme ah gitme
Gitme gitme gitme ah gitme

Geceler sabahsız
Ömrüm baharsız
Sensiz kalırsam
Ölürüm yalansız

Gitme gitme gitme ne olur
Gitme gitme gitme ne olur

Kıvrım kıvrım saçların
Islanır ben dokununca
Ne vakit gelsen aklıma
Durdururum zamanı
Gidersen doğmaz güneşim
Sarar gözlerimi acı bir telaş

Gitme desem canım
Kalır mısın benimle
Gitme desem canım
Sever misin beni yine

gUnLuGuM-gOkCe dedi ki...

hımmm... Tarkan söölüor, güsel şarkı...