5 Mart 2007 Pazartesi

ek$i sözlükte "muhasebe" diye aratayım dedim bi sürü ilginç yorum çıktı karşıma;
"türkiye'de muhasebeyi zorlaştırmak, sadece uzmanların anlamasını saglama amacıyla zor zor hesap isimleri uydurulmuştur. önceden ödenmiş giderler basit geldiğinden denilmiştir ki bunu öyle bi yapalım öyle bi yapalım ki kimse anlamasın ve borçlu geçici hesaplar denilmiştir. içine yazılan bilgilerle ayrı başlık içerir. varlık kelimesi basitken hadi hoop aktif denilivermiş."
Çok dooru çoook...
"vergi dairelerinde, ssk'larda sıra beklemekle; cehennemin dibindeki mükelleflere evrak almak için yürümek suretiyle gidilerek başlanan meslek. biraz daha kıdemlenen mutfağa geçer, çay/çorba işlerine bakar. patron koltuğuna oturmadan ne ekmek ne de rahat vardır. zor iş vesselam."
Zor zor hem de nasıl...
"muhasebe makarnadır.herkes farklı soslarla sevebilir. ama her değişik sosun altında hep haşlanmış makarna vardır.sizde muhasebeyi istediğiniz şekillerde süsleyebilirsiniz, ancak tabağın en altında hep aynı hesap planı vardır."
Farklı bi yaklaşım olmuş...
"bir cok sirketlerde bilgisayarli sistemle isletim goren muhasebe,hala cogu universitelerde ogrencilere eziyet edebilmek icin hesaplari elle tutulan sevimsiz bir ders halindedir.hele ki hocaniz miyminti bir sekilde dersi anlatiyorsa yaz okuluna kalmak kacinilmaz hale gelir."
Ben de yaşadım bilirim...
"işimi nasıl daha zorlaştırırım?" sorusuna yanıt arayan bir gerizekalının keyfi uygulamasıyken, evrenselleşip tüm işletmelerin başına bela olan ve iibf'lerde kafayı yedirten bir ders olmasıyla ünlü ticari kayıt sistemi. diğerini kapatabilmek için açılan hesabın kapatılması için başka bir hesap açılmasını inanın ki aklım almıyor, almayacak da."
Çok güldüm ya:))

Hiç yorum yok: