24 Aralık 2006 Pazar

bEkLeMeK... Sıkıcı ama ya!


Aslında sorun sadece beklemekte de değil, neyi beklediğini bilmemekte. Önce neyi beklediğinin kriterlerini belirleyeceksin ki karşına çıkanın beklediğin olup olmadığını ayırt edeceksin. Kimsenin alnında yazmıyor maalesef müfredatı…
Hayatı anlamak ile bir kitabı anlamlandırmak arasında bir fark yok aslında. Önce okuyup sonra anlam yüklemek, sonraki sayfayı o anlam üzerine kurgulamak gerek. Bir yandan yaşayıp bir yandan da anlamlandırmaya çalışmak... Bu da yorucu olmanın ötesinde hayatta birçok şeyi görmemize mani oluyor. Bu yüzden arada bir durup değerlendirme yapmaya gerek var.

Böyle bir zamanın içerisindeyim. Büyük kararlar ve büyük başlangıçlar için durup düşünmem gerek... Kendime biras zaman ayırıp sadece düşünmek uzun uzun...

Ümit etmek sahilde kuma yazı yazmak gibi birşey, bir gün bir dalga gelir ve hepsini siler. Fakat bu sefer de yeni ümitler için yepyeni bir yer açar bize.

Zaman bekleme zamanı galiba...




Hiçbir şey beklemeyenlere ne mutlu, hiç hayal kırıklığına uğramazlar.
Alexander Pope

İnsan beklemeyi, umumiyetle, artık bekleyecek birşeyi kalmadığı zaman öğrenir.
Voltaire

Değerli insanlar, çok kaldıkları yerde daima düşkünlüğe uğrarlar. Nasıl ki, su, havuzda fazla beklerse durgunluktan dolayı kokar.
Dakiki

Gene de bir iştir beklemek. Bekleyecek bir şeyi olmamaktır korkunç olan.
Cesare Pavese

Beklememek,beterdir beklemeden.
Orhan Veli Kanık


Hiç yorum yok: